Doktorova najdraža nagrada

Doktor Goran Vučurević je vaskularni hirurg na Institutu za kardiovaskularne bolesti Dedinje. U Trebinju je završio školu i, nakon studija, radio kao lekar. Iako već odavno ne živi u rodnom gradu, veze sa zavičejem su ostale čvrste.

Doktor Goran Vučurević je medicinski fakultet završio u Beogradu 1983. godine, a devet godina kasnije specijalizaciju iz opšte hirurgije na VMA. Od 1993. godine radi na Institutu za kardiovaskularne bolesti Dedinje.

Doktorirao je 2006. godine, a potom završio subspecijalizaciju iz vaskularne hirurgije. Za medicinu se, kaže, opredelio iako su mu roditelji prosvetni radnici: "Niko mi u porodici nije bio doktor, a neko mora biti prvi."

Pored pacijenata, doktora Vučurevića najbolje poznaju i cene njegove kolege. Dr Miodrag Ilić, opšti vaskularni hirurg, smatra dr Vučurevića "najdražim kolegom, dobrim saradnikom, velikim čovekom i još većim hirurgom".

Dr Vučurević je učesnik mnogih kongresa iz oblasti vaskularne hirurgije i dobitnik brojnih priznanja, od kojih mu je najdraže ono koje je nedavno dobio u rodnom gradu na Trebišnjici.

Gradonačelnik Trebinje Slavko Vučurević ističe da je Povelju grada Trebinja doktor zaslužio, pre svega, svojim akademskim dostignućima u oblasti medicinskih nauka, svojom humanošću, srdačnošću i neposrednošću i odnosom prema građanima Trebinja i Hercegovine:

"Preporučio se spremnošću da svakog trenutka pomogne i po volji naroda gradska skupština je donijela odluku da se to najviše gradsko priznanje dodijeli upravo njemu za 2015. godinu."

Dr Vučurević ističe da je jako srećan i ponosan zbog priznanja koje mu je dodelio njegov grad i njegov narod.

"To je najveće priznanje koje sam do sada dobio. Priznanje kao priznanje godi, hrani mi sujetu i dušu, ali i obavezuje da i ubuduće, najbolje i najviše što mogu pomognem svom narodu."

Dr Goran Vučurević je urednik dve knjige iz medicine i koautor još četiri publikacije. Pored posla na Dedinju, radi kao vanredni profesor na Stomatološkom fakultetu u Pančevu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво