Читај ми!

Obnova pozorišta "Bora Stanković"

U Vranju je počela akcija čišćenja zgrade pozorišta "Bora Stanković" koja je izgorela 2. jula u požaru. Zgarište čiste pripadnici 4. Brigade kopnene vojske Srbije, a uključila su se i javna preduzeća.

Pripadnici 4. Brigade kopnene vojske Srbije i mnoga javna preduzeća uključili su se u akciju čišćenja zgrade pozorišta "Bora Stanković" u Vranju, koja je izgorela 2. jula u požaru.

Čišćenje se obavlja ručno, jer mehanizacija ne može da priđe zgarištu. Iznosi se inventar i preostala scenografija. Čistiće, kako kažu, po fazama scenu, pa zgarište, kako bi što pre počela rekonstrukcija zgrade pozorišta.

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić kaže da će se sve što je izgorelo u pozorištu očistiti i skloniti na neki otpad kako bi se, što pre, krenulo sa građevinskim radovima.

Zgrada pozorišta sagrađena je pre 120 godina. Pod zaštitom je Zavoda za zaštitu spomenika kulture u Nišu. Zavod je dao saglasnost, a arhitekte su napravile projekat rekonstrukcije.

Siniša Mitić, član Odbora za obnovu pozorišta kaže da će zgrada biti mnogo bolja, nego ranije.

Na račun za obnovu pozorišta, iz dana u dan, stiže sve više sredstava. Iako je zgrada izgorela, pozorište živi, jer umetnost ne sme da zaćuti, poručuju glumci igrajući na otvorenom u gradu. U toku su i pripreme za festival Borini pozorišni dani.

Direktor pozorišta "Bora Stanković", Radmila Đorđević kaže da se nastoji da program bude kvalitetniji i sadržajniji.

"Kad se konačno budemo dogovorili ko može da dođe, onda ćemo to i objaviti", dodala je Đorđevićeva.

Kako je planirano, Borini pozorišni dani biće održani od 21. do 25. oktobra u Domu vojske u Vranju, a repertoar će, kako kažu, biti prilagođen uslovima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво