Već danima sam kod kuće i primećujem brojne dobre promene

Koronavirus je tu. Najbolje što možete da uradite za sebe je da, ako možete, ostanete kod kuće. Ja sam u kući već nekoliko dana i telo mi je, primeđujem, zahvalno.

Samoizolacija je izazovna. Ona je svojevrsni test discipline i upornosti, koje nam često manjka u uobičajenim okolnostima. Zato sam odlučila da vreme koje provedem kod kuće iskoristim za sebe na najbolji mogući način i budem uporna u eliminisanju nekih ne baš dobrih navika. Nekoliko dana samoizolacije i rad od kuće doneli su dobre rezultate:

Čistija koža

Obožavam šminku. Uglavnom se šminkam za posao, svaki dan, i to sve po redu – krema, tečni pa kameni puder, hajlajter, rumenilo, senka itd. Pošto sada radim od kuće svakog dana, trunku šminke nisam nanela. Promene su itekako vidljive. Koža lica mi je odmornija i sjajnija, čistija i manje se masti. Ujutru nanosim kremu za hidriranje i to je to. Nema maltretiranja kože, šminkanja pa skidanja iste.

Svežija kosa 

Uglavnom se, kao i većina žena, feniram sama skoro svakog dana. Imam nezgodnu, talasastu kosu, koja uglavnom ne liči ni na šta ako se bar malo ne oblikuje. U izolaciji za tim nema potrebe – puštam je da se izmasti što više, ne perem je svakog dana i ne feniram. Suši se sama. Primećujem da je nekako "življa", pošto nema toplote fena koja je isušuje, niti četke koja kida vlasi.

(Malo) utegnutiji mišići 

Već mesecima se kanim da krenem u teretanu. "Nemam kad" je standardan izgovor za odlaganje. Sada, silom prilika (na sreću), imam kad. Rešila sam da se pokrenem – svakog drugog dana vežbam u sobi bar po pola sata. Nekad pre nekad posle podne, zavisi kada mi se završi smena na poslu. Prvu upalu mišića sam dobila, što znači da sam na dobrom putu da do leta napravim neki rezultat.

Dve serije po 20 čučnjeva, isto toliko iskoraka u napred, zatim u stranu, nekoliko serija izdržaja i više vrsta trbušnjaka, dve serije propadanja na ivici kreveta. Obavezno i vežbe za leđa, jer je ključno jačanje mišića leđa ako, kao i ja, više sati dnevno sedite za računarom.

Kvalitetnija ishrana

Sa ishranom je isti slučaj kao i sa teretanom – nemam vremena za doručak, nemam vremena za kuvano... Kraj! Sada nema jurnjave i peciva za poneti. Doručak spremam sama – na meniju su jaja na razne načine, zdrav sendvič, pahuljice bogate vlaknima, tunjevina ili sardina (sredom i petkom, pošto tim danima postim). Obavezno voće bar dva puta dnevno za užinu. Ručak čorbast, sa maminog menija, večera lagana. U mom slučaju, ishrana utiče i na kožu, pa primećujem da zbog vođenja računa nema bubuljica koje inače iskaču ako jedem šećere i masnu hranu. Primećujem da mi poslednjih dana i stomak "bolje radi".

Ovo su moja iskustva sa benefitima koje samoizolacija ima po telo. Probajte i vi.

#OstaniKodKuće i sačuvaj svoje i zdravlje svoje okoline 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара