Mali i Vesić: Đilasov pokušaj opstrukcije rada parlamenta

Gradonačelnik Siniša Mali i gradski menadžer Goran Vesić, inače odbornici u novom sazivu skupštine, izjavili su da je Dragan Đilas pokušao da opstruiše konsitutisanje gradskog parlamenta, izbor predsednika Skupštine i sprovođenje izborne volje građana.

"Kao što smo očekivali, ovo je bio klasičan pokušaj opstrukcije. Lista Aleksandra Vučića i SPS , koje čine koaliciju, imaju zajedno 72 od 110 odbornika, građani su glasali da naša politika vodi grad", rekao je Vesić novinarima u pauzi konstitutivne sednice.

Kako je rekao, danas bi, kako i piše u Poslovniku, trebalo samo da se potvrde mandati, izaberu predsednik skupštine, njegov zamenik, sekretar i zamenik sekretara.

"To bi bivši gradonačelnik trebalo da zna, a ne zna, jer nije bio na sednicama u prošlom sazivu", rekao je Vesić.

Vesić je istakao da je legitimna tema o kojoj Đilas govori, te da vladajuća većina nema ništa protiv da se raspravlja o bilo kojoj temi.

"Na bilo kojoj sednici može da nas pita šta se dešavalo sa socijalnim davanjima, a mi ćemo da pitamo kako je podelio 728 miliona dinara bez evidencije od 2008. do 2013. godine, od toga 200 miliona u izbornoj 2012. godini, koliko je para zaradio od kako se učlanio u DS, kako je ostavio dug gradu", rekao je Vesić.

Ponovio je da Đilas nije dolazio na skupštinske sednice u prethodnom mandate, a da je danas dobio odborničku naknadu od 10.000 dinara, odnosno do danas 634. 000 dinara "za nedolazak i nerad".

"U ovoj skupštini će se raditi po zakonu i poštovaće se volja većine građana, koji su glasali da SNS i SPS formiraju organe vlasti. Nemamo problem da opozicija postavi bilo koje pitanje, ali imamo mnogo više pitanja za njih, jer su bili vlast i pokazali šta umeju i znaju", rekao je Vesić.

Mali je naveo da sada na računu grada ima 12,6 milijardi dinara i još osam na računima javnih preduzeća.

"Na računu grada imate 20 milijardi, to je novac građana koji investiramo u vodovod, kanalizaciju, asfaltiranje, nova radna mesta. To je ono što Đilas ne želi da se desi, to nije njegova politika, njegova je politika laži, mržnje, pljački", rekao je Mali.

Kako je rekao, danas treba da se konstituiše parlament i da se nastavi sprovođenje projekata, politika otvaranja novih radnih mesta, privlačenja investicija.

Upitan zašto će skupština raspravljati o Đilasovoj, a ne na primer o njegovoj imovini, Mali je rekao da je tu temu pomenuo sam Đilas, te da može da se razgovara o svemu, samo ne danas.

"Što se mene tiče, pričaćemo o svemu, samo ne danas. Danas treba da se konstituiše palrament. Nemamo šta da krijemo, ali ćemo pričati i o drugim temama", rekao je Mali.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво