Kliping: Najviše pažnje Vučiću i Preletačeviću

Dnevne novine na naslovnim stranama najviše pažnje u proteklih sedam dana posvetile su predsedničkim kandidatima Aleksandru Vučiću i Luki Maksimoviću, alijas Ljubiši Preletačeviću Belom, navodi se u analizi naslovnih strana dnevne štampe, koju je uradila agencija za praćenje i analizu medija Kliping.

Kako se navodi u analizi, Vučić u statusu kandidata za predsednika i premijera, kao i njegovi koalicioni partneri, imali su 32 informativna i pozitivna pojavljivanja na naslovnim stranama dnevne štampe.

Posle Vučića slede Ljubiša Preletačević sa 12, Saša Janković i Vuk Jeremić sa po sedam i Vojislav Šešelj sa pet pozitivnih i neutralnih pojavljivanja.

Najviše negativnih pojavljivanja na naslovnim stranama zabeleženo je za kandidate Vuka Jeremića – šest, Sašu Jankovića – pet, dok su Aleksandar Vučić i Vojislav Šešelj imali po jednu kritičku objavu o sebi na naslovnicama dnevne štampe, istakao je Ilija Vučević iz agencije Kliping.

U negativnom kontekstu o opozicionim kandidatima najviše su izveštavali dnevni listovi Informer, Srpski telegraf i Alo, dok su najravnopravniji tretman predsednički kandidati imali u dnevnom listu Danas, dodao je Vučević.

Dnevni list Informer je od ukupno osam objava o predsedničkim kanditima, čak šest posvetio kritikama opozicije, po tri za Jankovića i Jeremića.

Kada je podrška premijeru i predsedničkom kandidatu Vučiću u pitanju, po njoj se ističu novosadski Dnevnik, koji nije na naslovnoj strani predstavio nijednog drugog kandidata, kao ni Alo, Blic i Večernje novosti.

Tokom poslednje sedmice, dva predsednička kandidata, Vučić i Jeremić, započeli su i oglasnu kampanju na naslovnim stranicama dnevne štampe.

Vučić je imao 34 oglasa, dok se Jeremić oglašavao tri puta manje sa 11 oglasa.

Ostali predsednički kandidati se nisu oglašavali na naslovnim stranama dnevne štampe, navodi se u saopštenju agencije Kliping.