Читај ми!

Predata lista koalicije SPS-PUPS-JS

Koalicija SPS-PUPS-JS predala je Republičkoj izbornoj komisiji listu kandidata za poslanike za vanredne parlamentarne izbore zakazane za 16. mart, a nosilac i prvi na listi je lider socijalista Ivica Dačić.

Republičkoj izbornoj komisiji predata je lista kandidata za poslanike koalicije SPS-PUPS-JS za vanredne izbore zakazane za 16. mart. 

Nosilac i prvi na listi je predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić.  

Na listi od 250 kandidata za poslanike republičkog parlamenta, nalaze se predstavnici SPS-a, PUPS-a i JS-a.

Lista nosi naziv "Ivica Dačić - SPS-PUPS-JS", a predali su je zamenik predsednika SPS-a Žarko Obradović, zamenik predsednika PUPS-a Milan Krkobabić i lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković.

Obradović je rekao da ta koalicija nije želela izbore, ali da ih spremno dočekuje, što potvrđuje, kako je rekao, i više od 30.000 potpisa građana koji su podržali listu.

"Planirali smo da prikupljanje potpisa obavimo ranije i da predamo od 13.000 do 15.000 potpisa, ali smo predali 31.177, što govori o spremnosti koalicije za učešće na izborima", rekao je Obradović.

Koalicija SPS-PUPS-JS će na izborima nastupiti u najjačem sastavu i sa politikom koja je već prepoznata, a koja je socijalno odgovorna, levičarska, domaćinska i sposobna da reši nagomilane probleme, kaže Obradović.

Prema njegovim rečima, ta politika koaliciju čini drugačijom od ostalih.

Obradović je takođe rekao da u prethodnom periodu nije postojao nijedan ozbiljniji problem u međusobnoj saradnji koalicionih partnera (SPS-PUPS-JS) i da na ovim izborima učestvuju da bi pobedili, zbog čega traže poverenje građana za nove izazove i poslove koji predstoje.

Zamenik predsednika PUPS-a Milan Krkobabić rekao je da koalicija po treći put izlazi na parlamentarne izbore i da je red da osvoji prvo mesto.

Krkobabić je ocenio da to nije preambiciozno, pre svega zbog misije i ciljeva koje koalicija SPS-PUPS-JS ima.

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković naglasio je da ne veruje da će ta koalicija davati glasove u parlamentu i podsetio da se do sada uglavnom dekretom glasalo za sve ministre.

Predaji liste prisustvovali su i funkcioneri SPS-a Slavica Đukić Dejanović, Milutin Mrkonjić, Aleksandar Antić, Dijana Vukomanović, Dušan Bajatović i Đorđe Milićević.

Koalicija SPS-PUPS-JS je druga lista koja je predata RIK-u.

Juče je koalicija okupljena oko SNS-a predala listu RIK-u, a ta lista je sinoć i proglašena i biće prva na zbirnom izbornom listiću.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво