Čitaj mi!

Britanska čestitka Nikoliću

Izbornu pobedu Tomislavu Nikoliću čestitao ambasador Velike Britanije u Beogradu Majkl Devenport i pozdravio njegovu privrženost evropskoj budućnosti.

Ambasador Velike Britanije u Beogradu Majkl Devenport čestitao je Tomislavu Nikoliću na izboru za predsednika Srbije i pozdravio njegovu privrženost evropskoj budućnosti.

"U ime vlade Njenog Veličanstva, čestitam Tomislavu Nikoliću na izboru i srpskom narodu na uspešnim izborima", navodi se u saopštenju britanske ambasade koje je prosleđeno agenciji Beta.

Prema njegovim rečima, Velika Britanija se nada saradnji sa Nikolićem kao izabranim predsednikom i budućom srpskom vladom u izgradnji kandidatskog statusa Srbije za članstvo u Evropskoj uniji, kao i u sprovođenju reformi koje su neophodne za kretanje zemlje u tom pravcu.

"U tom kontekstu, pozdravljam privrženost izabranog predsednika evropskoj budućnosti. Velika Britanija želi da ohrabri Srbiju da ojača saradnju sa Sarajevom i Zagrebom i, uključujući u to dijalog sa Prištinom, da radi na vidljivom i održivom napretku u odnosima Beograda i Prištine", saopštio je Devenport.

broj komentara 1 pošalji komentar
(ponedeljak, 28. maj 2012, 14:57) - anonymous [neregistrovani]

Najiskrenije "Hvala"

'Ajde da se i mi pravimo Englezi.