Читај ми!

Nikolić najavljuje ofanzivu

Srbija je zemlja u kojoj su političari na vlasti ogrezli u kriminalu, kaže Tomislav Nikolić najavljujući da će svoje tvrdnje detaljnije objasniti u četvrtak ili petak. Nikolić kovertirao ostavku na mesto predsednika SNS-a.

Predsedniki kandidat liste Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić izjavio je da je Srbija zemlja u kojoj su političari na vlasti ogrezli u kriminalu, jer ih je "kriminal preuzeo u svoje ruke".

Nikolić na konferenciji za novinare nije želeo da govori o kojim političarima je reč, najavljujući da će svoje tvrdnje detaljnije objasniti u četvrtak ili petak, jer je vreme da građani znaju s kim imaju posla.

"Kada ovako nastupam, to znači da imam nešto u rukama i videćete šta se dogodilo u nedelju, na izborima", poručio je Nikolić.

"Protiv sebe imam suparnika koji ne preza ni od čega i koji je spreman da uradi sve da bi ostao na vlasti, jer je uplašen koliko će njegovih prijatelja ostati na slobodi", rekao je Nikolić na konferenciji za novinare posle sastanka sa nekadašnjim funkcionerima SPS-a koji su prešli u SNS.

Nikolić je pozvao birače Socijalističke partije Srbije da glasaju za njega u drugom krugu predsedničkih izbora.

Upitan da li mu je poznato da je koalicija SPS–PUPS–JS podržala Borisa Tadića u drugom krugu predsedničkih izbora, Nikolić je odgovorio da mu se predsednik JS Dragan Marković Palma "pre nekoliko dana kleo u krsnu slavu" da će glasati za njega.

"Možda je promenio slavu. Jer ovu slavu koju je do sada slavio, više ne treba da slavi. Sve je moguće u Srbiji, zemlji kriminala", rekao je Nikolić.

Razgovor sa Koštunicom

Nikolić je rekao da će sa liderom Demokratske stranke Srbije Vojislavom Koštunicom razgovarati u toku dana ili u četvrtak o podršci za drugi krug predsedničkih izbora.

Tomislav Nikolić je potvrdio da je dobio pismo koje mu je uputio Koštunica. Lider SNS-a je na konferenciji za novinare rekao da Koštunicu i njega ne razdvaja mnogo toga i da je svako dužan da se zbog interesa države odrekne malo svog identiteta radi zajedničkog interesa.

"Voleo bih da se dogovorimo, ali ne prejudiciram ništa", rekao je Nikolić i naveo da se slažu da je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije, tako da neće ni biti potrebe da Koštunica u potpunosti odustane od svojih političkih stavova.

Nikolić je najavio i da će o eventualnoj podršci za drugi krug razgovarati sa predstavnicima "Dveri".

Prema njegovim rečima, nema potrebe da razgovara sa onima koji su već podržali predsednika Demokratske stranke Borisa Tadića, jer je to isto kao i da razgovara sa Tadićem. Kako je istakao, sa Tadićem će razgovarati u televizijskom duelu.

Nikolić je razgovarao sa bivšim funkcionerima SPS-a među kojima su Zoran Bingulac, Rajko Umčanin, Aleksa Jokić, Miloje Mihajlović, Zoran Vujović i Tomislav Milenković. Oni su na konferenciji za novinare pozvali građane da podrže Nikolića u drugom izbornom krugu.

Kovertirana ostavka na funkciju u stranci 

Tomisav Nikolić izjavio je na sednici Glavnog odbora Srpske napredne stranke da će se, ako postane predsednik Srbije, podneti ostavku na funkciju predsednika SNS.

Nikolić je naveo da će se, ukoliko pobedi na predsedničkim izborima, posvetiti državi i državnim poslovima, jer je njegova prva odgovornost prema građanima, a ne prema stranci, saopštila je SNS.

Prema njegovim rečima, ostavku na stranačke fukncije, ukoliko bude izbabran za predsednika, mora da podnese jer tako nalaže Ustav. "Ako je Tadić mogao da gazi Ustav, ja ne mogu", naveo je Nikolić.

"Moje dužnosti u stranci moraće da preuzme neko drugi jer je Srbiji danas potreban drugačiji predsednik od onoga kakvog je imala do sada", rekao je Nikolić.

On je ocenio da je Srbiji potreban predsednik kome su na prvom mestu država i građani, a ne njegova politička stranka.

Nikolić je rekao da će prva dužnost novog predsednika biti da ujedini zemlju i da je on spreman da razgovara sa svima "kako bismo ponovo ujedinili Srbiju i formirali vladu koja bi radila u interesu građana, a ne samo jedne političke stranke".

On je rekao da će osigurati da vladi na prvom mestu bude interes građana, a ne stranaka. "Sve ovo mogu da obećam i vama i svim građanima Srbije, a izazivam Borisa Tadića da obeća isto to jer do sada nije poštovao ni Ustav ni građane Srbije", rekao je Nikolić obraćajući se članovima Glavnog odbora SNS-a.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи