Читај ми!

DSS: Važni izbori na Kosovu

Nova vlast u opštinama Zubon Potok i Zvečan boriće se protiv imenovanja privremenih opštinskih veća koje je najavio Oliver Ivanović, rekao potpredsednik DSS-a Slobodan Samardžić. Poništavanje lokalnih izbora na KiM kršenje zakona, istakao Samardžić.

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Slobodan Samardžić izjavio je da bi poništavanje rezultata lokalnih izbora na severu Kosova bilo nezakonito i uvod u gašenje srpskih institucija po ultimatimu zvaničnika Evropske unije.

Samardžić je na konferenciji za novinare rekao da će u opštinama Zvečan i Zubin Potok, gde su održani lokalni izbori, biti formirana nova vlast na osnovu rezultata izbora i da će se ona boriti za očuvanje zakonitosti.

On je precizirao da će se nove vlasti u tim opštinama boriti protiv imenovanja privremenih opštinskih veća koje je najavio državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović.

"Ne mogu sada da kažem na koji način će se boriti za očuvanje zakonitosti, ali biće tu posla i za Ustavni sud Srbije", rekao je Samardžić i naveo da su opštine najvažnije institucije za opstanak Srba na Kosovu.

"Vlast je pristala na ucene međunarodnih faktora iz Brisela i Prištine i zbog toga nije o izborima dovoljno medijski govoreno. Izborima, kada je reč o Srbima na Kosmetu, nastavlja se njihova borba za opstanak u Republici Srbiji", objasnio je Samardžić.

Samardžić je dodao da je ta stranka u Zubinom Potoku osvojila 63 odsto glasova, gde može samostalno da formira lokalnu vlast, a u Zvečanu 37 odsto.

Prema njegovim rečima, izlaznost na Kosmetu bila oko 30 odsto, što je, kako je dodao, veoma slabo.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара