Читај ми!

Forum žena SPS-a

Za prvu potpredsednicu Skupštine Foruma žena SPS-a izabrana Slavica Đukić Dejanović. Pozicija na koju sam izabrana za mene je "politički najznačajnija funkcija", rekla potpredsednica SPS-a.

Potpredsednica Socijalističke partije Srbije Slavica Đukić Dejanović izabrana je za prvu predsednicu Skupštine Foruma žena SPS-a, na konstitutivnoj sednici u Novom Sadu kojoj je prisustvovalo oko 700 članica te stranke iz više od 140 opštinskih i gradskih odbora širom Srbije.

Dejanovićeva je istakla da je pozicija na koju je izabrana za nju "politički najznačajnija funkcija" koju će ubuduće obavljati, naglasivši svoje oduševljenje atmosferom i načinom na koji je, u Master centru Novosadskog sajma, održana prva konstitutivna sednica tog foruma.

Obraćajući se učesnicama skupa, lider SPS-a i kandidat za predsednika Srbije Ivica Dačić istakao je da je ostvarivanje prava žena sadržano u osnovnim programskim opredeljenjima te stranke, što je potvrđeno i odlukom da Dejanovićevu predloži za predsednicu Narodne skupštine Srbije u mandatu na izmaku, iako tada nije važila zakonska obaveza o tome da najmanje trećina predloženih poslanika budu žene.

Dačić je naglasio da se sada vidi da nije pogrešio pre četiri godine, jer je, kako je ocenio, Dejanovićeva najbolji predsednik parlamenta Srbije kojeg smo do sada imali.

Napominjući da u dosadašnjoj predizbornoj kampanji nije bilo "lepšeg skupa" od ovog, Dačić je istakao da je politika SPS-a usmerena ka ukidanju svih vidova diskriminacije, pa i one prema ženama.

Povodom predsedničke kampanje, Dačić je rekao da je u nekim kladionicama najniža kvota na to da će on biti premijer Srbije, što znači da je u tom pogledu favorit ali, kako je naglasio, on ne želi da bude premijer nego predsednik Srbije.

Odbacujući tvrdnje da je glasanje za druge, osim za Borisa Tadića ili Tomislava Nikolića "bacanje glasova", Dačić je naglasio da će glasovi birača biti bačeni ukoliko se glasa za jednog od dvojice njegovih suparnika jer, kako je obrazložio, "ako se glasa za jednog od njih ne zna se da li se glasa za vlast ili za opoziciju".

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара