Читај ми!

Zukorlić: Izbrisani birači

Iz biračkih spiskova izbrisano oko 15 odsto birača koji su podržali moju kandidatruru, izjavio Muamer Zukorlić navodeći da RIK i resorno ministarstvo ne dozvoljavaju da izborni štab to proveri i upiše ih u birački spisak.

Predsednički kandidat muftija Muamer Zukorlić izjavio je da nadležni državni organi ne dozvoljavaju njegovom izbornom štabu da proveri da li su u jedinstveni birački spisak upisani birači koji su ga podržali.

U razgovoru sa šefom OEBS-ove kancelarije za demokratiju i ljudska prava Korien Jonker, Zukorlić je naveo da je iz biračkih spiskova izbrisano oko 15 odsto birača koji su podržali njegovu kandidatruru, a da Republička izborna komsija i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu ne dozvoljavaju da njegov izborni štab to proveru i upiše ih u birački spisak.

U saopštenju njegovog izbornog štaba, navodi se da je Zukorlić izneo i da lokalna uprava ima bazu podataka birača koji su podržali njegovu kandidaturu i da pokušava da ih zaplaši,  ceni i odvrati od podrške.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво