Demokrate predale izbornu listu

Izbori 6. maja predstavljaju izbor za budućnost, izbor za ostvarivanje novih šansi koje su nam otvorene osvajanjem statusa kandidata, rekao predsednik DS-a Boris Tadić, koji je potpisao parlamentarnu listu "Izbor za bolji život - Boris Tadić". Na listi DS-a genetičar Miodrag Stojković.

Demokratska stranka prva je večeras Republičkoj izbornoj komisiji predala listu za učešće na parlamentarnim izborima 6. maja.

Uz izbornu listu "Izbor za bolji život - Boris Tadić", na kojoj se nalazi 250 kandidata za narodne poslanike u Skupštini Srbije, koalicija čiji je stožer DS predala je 14.329 potpisa građana.

Prvi na listi je potpredsednik DS Dragan Đilas, druga je Ružica Đinđić, a treći je predsednik Političkog saveta DS Dragoljub Mićunović.

Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić koji je ranije danas potpisao listu, rekao je da predstojeći izbori predstavljaju izbor za budućnost, izbor za ostvarivanje novih šansi koje su nam otvorene osvajanjem statusa kandidata za EU.

"Demokratska stranka i lista 'Izbor za bolji život - Boris Tadić' će građanima ponuditi kredibilan plan koji će omogućiti otvaranje novih šansi za sve naše građane i predstaviti listu odgovornih ljudi koji taj plan mogu da sprovedu", navodi se u saopštenju stranke.

DS je, kako se navodi, sigurna da će građani na predstojećim izborima napraviti najbolji izbor, izbor za bolji život, izbor za sigurnu budućnost.

Dodaje se da je lista kandidata za parlamentarne izbore "Izbor za bolji život - Boris Tadić" zajednička lista sastavljena od stranaka sa kojima demokrate dele iste vrednosti i programske ciljeve, stranaka sa kojima i u budućnosti želi da nastavi proces evropskih integracija, reformi i modernizacije Srbije.

Na listi DS-a za parlamentarne izbore nalazi se i genetičar Miodrag Stojković. Vlasnik Specijalne bolnice za lečenje sterilteta u Leskovcu našao se na petom mestu na listi kandidata Demokratske stranke za budući saziv Skupštine Srbije.

Stojković je agenciji Beta rekao da se za ulazak u politiku odlučio zbog želje da utuče na promenu stanja u oblasti nauke, a da je DS izabrao zato što misli da ima najbolji program u toj oblasti.

"Želim da na osnovu svog iskustva u svetu i iskustva koje sam stekao u poslednje četiri godine u svojoj zemlji, učinim nešto korisno i važno za svoju zemlju, pre svega u oblasti nauke i zdravstva", naveo je Stojković.

Stojković je dodao da se nalazi na 5. mestu na listi kandidata DS, iza Dragana Đilasa, Ružice Đinđić, Dragoljuba Mićunovića i Rasima Ljajića, kao kandidat iz Leskovca. "Želim nešto da učinim i za svoj Leskovac i za varoš Vučje, gde sada živim", rekao je Stojković.

Na listi DS-a nalaze se i potpredsednici DS-a Jelena Trivan i Dušan Petrović, kao i predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.

Na devetom mestu kandidata za poslanike je Milica Delević, a na desetom i jedanaestom visoki funkcioneri DS-a Bojan Pajtić, Dragan Šutanovac i Nada Kolundžija, kao i predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković.

Među kandidatima koji slede su i Gordana Čomić, Vuk Jeremić, Snežana Malović, Bojan Kostreš, Božidar Đelić, Milan Marković, Oliver Dulić, Goran Bogdanović, Borislav Stefanović, Aleksandra Jerkov i Boško Ristić.

Takođe, na listi "Izbor za bolji život - Boris Tadić" su i Gorica Mojović, Meho Omerović, Slobodan Homen, Olgica Batić, Nenad Konstantinović, Srđan Milivojević, Marko Đurišić, Aleksandar Vlahović, Aleksandar Šapić, ali i bivši članovi SPO-a Sanja Čeković i Srđan Srećković.

Među brojnim profesorima, pravnicima, ekonomistima, lekarima, advokatima, politikolozima, na listi 250 kandidata za poslanike su i glumci Branko Cvejić, Vesna Milekić i Marko Stojanović, kao i reditelj Jug Radivojević.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво