Požar u leskovačkom selu Brestovac

U ataru sela Brestovac u opštini Leskovac izbio je požar koji je zahvatio oko 50 hektara trave i niskog rastinja. Vatra je pretila kućama na severu sela ali je požar u tom delu lokalizovan.

Sve ekipe leskovačke Vatrogasne čete su na terenu i gase požar, a kao pomoć angažovani su i kamioni leskovačkog komunalnog preduzeća i vodovoda.

U pomoć su pozvani i vatrogasci iz Niša kako bi požar što pre bio saniran, kazao je šef Odseka za zaštitu i spasavanje u Leskovcu Ivica Ranđelović. 

Pretpostavlja se da je požar izazvalo paljenje strnjišta, iako su nedavno iz leskovačkog Odseka za zaštitu i spasavanje upozoravali seljake da to ne čine i pozivali ih na pojačanu opreznost.

Meštani Brestovca navode da je do požara došlo na nekoliko lokacija u isto vreme, ali će konačnu reč o pravom uzroku požara dati inspekcijski organi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво