Čitaj mi!

Luka Bojović stigao u Beograd nakon desetogodišnje kazne zatvora u Španiji

Luka Bojović deportovan je u Srbiju iz Španije nakon odslužene kazne zatvora, prenose beogradski mediji.

Luka Bojović stigao je na aerodrom "Nikola Tesla" večeras letom iz Madrida.

Advokat Borivoje Borović, nekadašnji Bojovićev branilac, rekao je za Tanjug da je Luka Bojović prošao proceduru identifikacije na aerodromu.

Borović navodi i da je Bojoviću sve sređeno što se tiče dokumenata, kao i da je napustio aerodrom i otišao kući.

Obavio je razgovor sa policijom, odnosno prošao proceduru identifikacije, rekao je advokat Borović koji nije želeo da iznosi druge detalje.

Ministarstvo pravde početkom novembra je obavešteno, posredstvom Ambasade Srbije u Madridu, da je u Španiji otvoren predmet proterivanja državljanina Srbije Luke Bojovića posle izdržane kazne zatvora.

Iz Ministarstva su naveli da se protiv Bojovića u Srbiji u ovom trenutku ne vodi krivični postupak niti postoji krivična sankcija koja mu je izrečena.

Bojović je uhapšen početkom februara 2012. godine u Valensiji.

U decembru 2014. u Španiji osuđen je na 18 godina zatvora, a tu kaznu je Vrhovni sud te zemlje potvrdio u novembru sledeće godine.

Sud u Madridu tada je osudio još trojicu pripadnika grupe "Arkanovi tigrovi" na zatvorske kazne od pet godina do 21 godinu.

Bojović je osuđen na 18 godina iako su tužioci za njega tražili kaznu od 41 godinu zatvora. Osuđen je kao direktan izvršilac monstruoznog ubistva M. J. U Madridu u 2009. godine.