Читај ми!

Шпанија, Бојовић осуђен на 18 година

Виши суд у Мадриду осудио је Луку Бојовића и још тројицу припадника групе "Арканови тигрови" на затворске казне од пет година до 21 годину робије, јавља шпанска агенција ЕФЕ.

Лука Бојовић је осуђен на 18 година затвора због држања оружја и фалсификовања докумената, иако су тужиоци за њега тражили казну од 41 годину затвора, пише Паис.

Суд у Шпанији ослободио га је оптужби за убиство Милана Јуришића 2008. године у Мадриду.

Суд је констатовао да Лука Бојовић не може да се сматра одговорним за његову смрт јер постоји "још један могући смер истраге на који указују докази".

Осим њега, мадридски суд је осудио Владимира Милисављевића на 21 годину затвора, због непосредног извршења убиства Милана Јуришића, чије је раскомадано тело пронађено у реци Мазанарес.

Саучесници Синиша Петрић и Владимир Мијановић осуђени су на 15, односно пет година затвора.

Чланови "Арканових тигрова" ухапшени су у Валенсији 2012. године. Лука Бојовић, Синиша Петрић и Владимир Милисављевић били су у притвору у Шпанији. Владимир Мијановић био је на условној слободи од септембра 2012. године.

На почетку суђења, Бојовић је негирао кривицу за убиство Јуришића.

Oстали оптужени су тада рекли да нису криви, али је Милисављевић отишао корак даље и убиство приписао Сретку Калинићу, који тренутно служи затворску казну у Србији.

Милисављевић је додао да је начин на који је жртва убијена и раскомадана био карактеристичан за Калинића.

Калинић је раније шпанском истражном судији описао како су Бојовић, Милош Симовић и он убили Јуришића ударајући га чекићем по глави, а затим његово тело раскомадали и бацили у реку Мансанарес.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво