Читај ми!

Učitelj jahanja ćutao na saslušanju, tužilaštvo predložilo pritvor

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušan je instruktor u konjičkom klubu u Barajevu zbog sumnje za silovanje i obljubu učenica. Na saslušanju se branio ćutanjem. Tužilaštvo predložilo pritvor za osumnjičenog.

Osumnjičeni M. Đ. saslušan je zbog sumnje da je od 2010. do 2021. godine, izvršio krivična dela silovanje, silovanje u pokušaju, polno uznemiravanje i četiri krivična dela nedozvoljene polne radnje nad sedam polaznica njegove škole jahanja, od kojih je pet bilo maloletno u vreme izvršenja krivičnog dela.

Na saslušanju branio se ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu u ovoj fazi postupka, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Posle saslušanja, tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da odredi pritvor M. Đ. da ne bi uticao na svedoke, kao i da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu, ali i zbog uznemirenja javnosti.

Kako se sumnja, M. Đ. je sva pomenuta krivična dela izvršio u prostorijama konjičkog kluba.

Sumnja se da je u decembru 2010. godine silovao maloletnu devojku, koja je u to vreme imala 17 godina.

Nad devojkom od 15 godina je, kako se sumnja, izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje u junu 2017, a u martu 2018. godine je pokušao da je siluje.

Takođe, postoji sumnja da je nad drugom devojkom od 15 godina u septembru 2021. godine, izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje, kao i nad još dve punoletne devojke u istom vremenskom periodu.

Tokom 2013, 2014. i 2015. godine izvršio je, kako se sumnja, dva krivična dela nedozvoljene polne radnje nad dve devojčice od 13 godina.

Osumnjičenog M. Đ. oštećene su prijavile policiji i tužilaštvu.

Sve oštećene će u postupku dobiti status posebno osetljivih svedoka i svoje iskaze će davati u zakonom propisanom okruženju i pod propisanim uslovima.

U saopštenju, tužilaštvo navodi da će se starati o maksimalnoj zaštiti identiteta oštećenih.

Pozvalo je medije da o ovom slučaju profesionalno izveštavaju, uz maksimalno poštovanje prava žrtava i njihove privatnosti, kao i prava osumnjičenog uz pretpostavku nevinosti.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво