Читај ми!

Tužilaštvo proverava navode o nezakonitom radu staračkog doma "Rojal" u Krnjači

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je povodom teksta "Mučilište u staračkom domu - Rojal", objavljenog u dnevnom listu "Kurir", formiralo predmet radi provera navoda o nezakonitom radu u pomenutom domu, a u cilju utvrđivanja eventualnog postojanja krivičnih dela u radnjama zakonskih zastupnika i zaposlenih u domu.

Zahtevom za prikupljanje potrebnih obaveštenja naloženo je nadležnoj policijskoj stanici na Paliluli da preduzmu sve neophodne dokazne radnje na terenu u saradnji sa nadležnim inspekcijama.

Tužilastvo apeluje na ljude koji su boravila u domu da se jave u navedenu policijsku stanicu ukoliko su povređena njihova prava dok su boravili u domu ili ako im je na bilo koji način bio ugrožen život nepruzanjem adekvatne nege i svega ostalog što je usmenim i pismenin dogovorima bilo utvrđeno pre smeštaja, sa njima ili članovima njihove porodice.

Ističu da je potrebno da se jave i bivši zaposleni koji su prema navodima teksta dobijali pretnje od vlasnika doma.

Mediji su prethodnih dana preneli informacije o nelicenciranom domu za stare "Rojal" u Krnjači, u kojem korisnike navodno muče glađu, maltretiraju, zapostavljaju.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво