Читај ми!

Otkrivena laboratorija za proizvodnju marihuane u Jagodini, petoro uhapšenih

Policija je otkrila improvizanu laboratoriju za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima u Jagodini i zaplenila oko 500 biljaka kanabisa. Uhapšeno petoro osumnjičenih.

Pripadnici MUP-a, Policijske uprave u Jagodini i Uprave kriminalističke policije, otkrili su improvizovanu laboratoriju za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima, zaplenili oko 500 biljaka kanabisa i uhapsili pet osoba, osumnjičenih za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, saopštio je MUP.

Uhapšeni G. M. (1973), K. M. (1975), N. Ž. (1984), D. S. (1987) i J. S. (1984) iz Jagodine sumnjiče se da su, kao članovi kriminalne grupe, uzgajali kanabis, proizvodili marihuanu, a potom je prodavali, dodaje se u saopštenju.

Gde su pronađene stabljike 

Policija je u kući koju koriste osumnjičeni i u kojoj je zatečen N. Ž, na spratu, u potpuno opremljenoj laboratoriji pronašla saksije sa stabljikama, kao i suvu materiju za koju se sumnja da je marihuana.

U stanu G. M. pronađeno je gotovo 2,2 kilograma zelene materije nalik na marihuanu, a u stanu D. S. manja količina ove materije i amfetamina, kao i digitalna vagica za precizno merenje sa tragovima narkotika.

U stanu osumnjičene J. S. pronađeno oko 67,7 grama materije za koju se sumnja da je marihuana, navodi se u saopštenju.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Jagodini, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati. Uz krivičnu prijavu, biće privedeni tužiocu.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je čestitao pripadnicima policije na još jednoj uspešnoj akciji otkrivanja ilegalne laboratorije za proizvodnju marihuane i hapšenju osumnjičenih. 

S obzirom na to da je organizator ove grupe i ranije osuđivan, ministar Vulin traži od Ministarstva pravde da pooštri kaznenu politiku prema višestrukim povratnicima u vršenju krivičnih dela, prenosi se u saopštenju MUP-a.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво