Uhapšen načelnik novosadske policije general Malešić

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal noćas je uhapšen načelnik novosadske policije general Slobodan Malešić, potvrđeno je RTS-u u Tužilaštvu.

Uhapšeni su general Slobodan Malešić i još tri osobe, kažu u Tužilaštvu za organizovani kriminal. Kako nezvanično saznajemo, oni se nalaze u Beogradu.

General Malešić se sumnjiči za krivično delo trgovina uticajem.

Slobodan Malešić (1976) je diplomirao na Policijskoj akademiji u Beogradu 1999. godine, a radni odnos u MUP-u je zasnovao 1995. godine. U Upravi saobraćajne policije u Direkciji policije bio je od 2008. godine.

Marta 2016. Malešić je postavljen za načelnika PU Kragujevac. Iz Kragujevca je otišao na mesto pomoćnika direktora policije Vladimira Rebića, a pre dve godine postavljen je za načelnika PU Novi Sad.

Široj javnosti je postao poznat kada su ga opozicioni političari optuživali da je doveden na funkciju kako bi omogućio investitorima da grade Novi Sad na vodi, što je veliko lokalno političko pitanje, izveštava dopisnik RTS-a.

Optužuju ga i da je odgovoran za prebijanje demonstranata na protestima protiv "Rio Tinta".

Inače, sudi se i Malešićevom prethodniku na poziciji načelnika novosadske policije, Miloradu Šušnjiću, i to zbog zloupotrebe položaja u postupku koji se vodi i protiv Dijane Hrkalović.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво