Читај ми!

Istraga ubistava kod Glođana, bez rezultata i posle deset dana

Deset dana od trostrukog ubistva kod Glođana u opštini Dečane, policija i pravosuđe nisu pronašli počinioca, maskiranu osobu koja je iz "kalašnjikova" pucala na autobus, a u rasvetljavanju ne pomaže ni ponuđena novčana nagrada za informaciju o napadaču.

Vlada u Prištini obećala je 20.000 evra za svakog građanina koji pruži informacije o osumnjičenima za ubistvo dva srednjoškolca i vozača autobusa. Osim što nema informacija o izvršiocu, do javnosti nije dospela ni vest o motivu napada.

Ministar unutrašnjih poslova Dželjal Svećlja je dan nakon napada dao ultimatum napadaču da se preda. Tada je rečeno da istraga ide u tri pravca i da je među osumnjičenima ima više osoba, potencijalno više od dve.

Premijer Aljbin Kurti juče je izjavio da ima sve više informacija jer je istraga pojačana, ali da rezultata i dalje nema.

"Veoma mi je žao što i posle nedelju dana nemamo identifikovanog ili uhapšenog okrivljenog u trostrukom brutalnom ubistvu i jedan povređeni koji je imao sreće, a količina informacija, koliko sam razumeo iz policije, povecćana je, zbog pojačanih istraga najboljih istražitelja sa Kosova, ali još uvek nemamo rezultat. Žao mi je zbog toga", rekao je Kurti.

Pojedini advokati u Prištini tvrde da je istraga ubistva u Glođanu izgubila zamah u otkrivanju počinioca, te da bi njima navodno trebalo deset dana da ih otkriju.

Poznati prištinski advokat Arianit Koci je na svom Fejsbuk nalogu napisao da su prvog dana nakon ubistva tragovi još bili sveži, zbog čega je insistirao da se cela oblast blokira, da se registruje svako vozilo u saobraćaju i da se pojača granična kontrola.

Prema njegovim navodima, iz dosadašnjih podataka se zaključuje da je u ubistvu učestvovalo više osoba i da je postojao detaljan plan napada i bekstva.

"Uz moje iskustvo potrebno mi je troje ljudi iz policijske obaveštajne službe, kao i iz KBS i KIA. U roku od 10 dana bih znao osnovne informacije o počoniocima ovog dela. Ovaj zločin mora da se reši što pre. Kriminalcima mora da se pošalje poruka da niko ne može da počini ovakav zločin na Kosovu, a da ne bude otkriven i kažnjen", napisao je Koci.  

понедељак, 06. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара