Читај ми!

Напад на аутобус на Косову, убијене три особе

Маскирани нападач убио је "калашњиковом" три особе у аутобусу на путу између између села Шаптеј и Глођане. Полиција покренула потеру за нападачем. Нико није преузео одговорност за напад. Мотив напада непознат.

Три особе су убијене, а једна рањена када је маскирани нападач, из заседе, пуцао на аутобус између села Шаптеј и Глођане на Косову, потврдила је косовска полиција.

"Једна особа је преминула на лицу места, док су три пребачене у болницу, где су две од њих преминуле", рекао је портпарол полиције Фадиљ Гаши.

Медији преносе да је убијено двоје студената, као и да су троје страдалих албанске националности. 

Косовска полиција одмах је покренула истрагу и потеру за нападачем. За сада, нико није преузео одговорност за напад.

Тужилац надлежан за оружани напад у Глођану рекао је да постоји неколико различитих праваца истраге и да за сада не постоји дефинитиван мотив за који се сумња да је довео до убиства три особе, али да се ради на откривању могућих починилаца злочина.

"Постоје различите линије истраге. Тренутно немамо конкретан мотив и немамо информације да поделимо са вама. Не можемо ни да говоримо о броју осумњичених, већ само радимо на идентификацији починилаца овог трагичног злочина", рекао је тужилац.

Канцеларија главног тужиоца позива све који имају било каква сазнања о овом случају да сарађују са тужилаштвом и полицијом како би починилац овог кривичног дела што пре био ухваћен.

Косовски медији су претходно јавили да су у нападу убијене четири особе. 

Представник села Глођане Мустафа Сељмани изјавио је медијима на албанском да се оружани напад на аутобус догодио између села Шаптеј и Глођане.

Према првим информацијама, пренео је Сељмани, непозната особа са маском на глави изашла је из заседе и пуцала из "калашњикова".

"Возач је био мртав и ово двоје деце смо одвезли у болницу, али није било знакова живота", рекао је Сељмани.

Претходно су у болници у Пећи потврдили да су у пуцњави настрадала два ученика и возач аутобуса.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво