Čitaj mi!

Belivukova grupa ponovo na saslušanju, Miljković negirao krivična dela i izneo odbranu

Marko Miljković, jedan od osumnjičenih za organizovanje kriminalne grupe, na saslušanju u Tužilaštvu za organizovani kriminal negirao je sva krivična za koja se tereti i detaljno izneo odbranu. Ostali osumnjičeni pripadnici te grupe, kao i Veljko Belivuk, samo su negirali krivična dela, bez iznošenja odbrane.

Saslušanja su završena i svi će iz tužilaštva biti vraćeni u pritvor u Okružnom zatvoru u Beogradu, potvrđeno je Tanjugu u odbrani osumnjičenih.

Miljković, Belivuk i pripadnici njegove grupe danas su ponovo bili privedeni u Tužilaštvo za organizovani kriminal povodom saslušanja zbog proširenja istrage protiv njih za još dva ubistva.

Istraga je proširena 8. jula zbog sumnje da su počinili još dva ubistva, potvrđeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

U pitanju su ubistva Lazara Vukićevića i Aleksandra Gligorijevića Pukija.

U prvoj fazi istrage njima su se na teret stavljala tri ubistva: Milana Ljepoje, Zdravka Radojevića i Gorana Veličkovića.

Istraga je zatvorena za javnost.

Ekipa Veljka Belivukova uhapšena je u februaru i od tada se svi nalaze u pritvoru. Na saslušanju u februaru svi su se branili ćutanjem.

Ova grupa od skoro 30 uhapšenih članova, tereti se i za zločinačko udruživanje, trgovinu drogom, nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija, a od prvog proširenja istrage u maju, četvorica njih su pod sumnjom i za otmice.

Za sada se svi osumnjičeni nalaze u pritvoru, a Belivuku, Miljkoviću i većini pripadnika grupe šestomesečni pritvor ističe 2. avgusta.

Do tada se očekuje da će tužilaštvo za organizovani kriminal podići optužnicu protiv ove grupe, te da će sud i dalje njenim pripadnicima produžiti pritvor.

Protiv Belivuka, Miljkovića i ostalih dvadesetak pripadnika njihove organizovane kriminalne grupe istraga je pokrenuta u februaru. Pored njih, tada je uhapšeno još dvadesetak pripadnika grupe, a tužilaštvo za organizovani kriminal je pokrenulo istragu protiv 22 osobe pod sumnjom da su kao organizovana kriminalna grupa izvršili niz najtežih krivičnih dela, skrivajući se iza Partizanove navijačke grupe "Principi".

Nedelju dana kasnije uhapšen je i A. Š., kod kojeg je pronađen snajper, a povezuje se sa ovom grupom. I njemu je određen pritvor, jer se tereti za udruživanje radi vršenja krivičnih dela i nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija.

Krajem aprila je u skrivenoj prostoriji objekta u Ritopeku koji je, kako se sumnja, koristila ova kriminalna grupa, pronađena i mašina za mlevenje mesa koja je razmontirana i poslata na veštačenje.

Sumnja se da su u njoj mleveni ostaci tela osoba koje su pripadnici klana likvidirali.

Pored Belivuka i Miljkovića pod istragom su i M. B. (36), M. B. (32), V. G. (36), M. T. (33), F. I. (29), S. L. (35), B. K. (33), N. Đ. (35), V. D. (46), A. V. (39), D. T. (38), N. S. (33), N. L. (41), N. S. (29), Ž. K. (41), N. J. (50), V. G. (38), S. S. (39) i V. V. (29) i M. A.

U maju su uhapšeni i M. L. S. (21), M. S. (40), A. D. (24) i A. S. (22).

Kod ove četvorice su tokom pretresa stanova osumnjičenih zaplenjeni dva pištolja, vazdušna puška, oko 600 metaka, manja količina narkotika, kao i više mobilnih telefona, kompjuteri i novac.