Čitaj mi!

Đakovica, ispumpane gume na automobilu prijatelja Dragice Gašić

Vuksanu Gojkoviću, prijatelju prve srpske povratnice u Đakovici Dragice Gašić, ispuštene su gume i skinute tablice na automobilu.

Nepoznata osoba ispumpala je gume na automobilu Vuksana Gojkovića, koji je bio parkiran preko puta zgrade u kojoj živi Dragica Gašić.

Gojković pomaže Gašićevoj u nameri da nastavi svoj život u rodnom gradu, nakon više od 20 godina raseljeništva.

Srpska lista osudila je nasilje nad Dragicom Gašić i njenim prijateljem. "Nastavlja se progon Dragice Gašić i čitavog srpskog naroda pred očima sveta, uz ćutanje predstavnika međunarodne zajednice na Kosovu i Metohiji ali i Brisela", kaže se u saopštenju.

"Za izvršiocima se, kao po običaju traga, i nikada neće biti procesuirani", ističe Srpska lista.

U saopštenju se navodi da je "očigledna namera da se Dragica, ali i svi ljudi koji joj pomažu, obeshrabre, uplaše i odustanu od prava na život, prava da budu svoji na svome".

"Ćutanje međunarodnih predstavnika se može karakterisati kao klasičan primer saučesništva u ovom progonu, što duboko pogađa srpski narod, koji je do sada navikao na antisrpsko delovanje kosovskih institucija, te je ovo novina u našim životima. Srpska suza nema roditelja, najbolji je opis onoga što se dešava našem narodu od 1999. godine na ovamo, a što je intenzivirano u poslednjih nekoliko meseci", zaključuje Srpska lista.