Читај ми!

Драгица Гашић из Ђаковице: Ником нажао нисам урадила, зато сам скупила храброст да се вратим

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић срео се са Драгицом Гашић, чије протеривање из Ђаковице тражи 11 албанских невладиних организација.

Драгица Гашић, једина повратница у Ђаковици, вратила се пре 20 дана у свој стан у том месту и од тада не престаје узнемиравање.

Једанаест невладиних организација у Ђаковици најавило је да ће поднети петицију косовској влади тражећи да се предузму законске мере и да се Драгица протера што пре, јер како истичу, "та општина још увек има отворене гробнице које чекају повратак посмртних остатака њихових синова и ћерки".

Тим поводом са Драгицом Гашић разговао је директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић, како би се помогло српској повратници.

Драгица је рекла да је очекивала отпор Албанаца али да ником ништа лоше није урадила и да има право да се врати у град у ком је одрасла и направила породицу.

"Мислила сам да нећу то да доживим зато што ја никог у животу нисам повредила у Ђаковици, иако сам живела 20 година. Родила сам двоје деце и где год сам становала ником нисам ништа ружно урадила. Зато сам добила храброст да се вратим у свој стан", истакла је Драгица.

Петковић је апеловао на "све да се дозову памети" и да нико не дира Драгицу јер је она, каже, повратик и "враћа се на своје".

"То што говоримо све време да је стопа повратка Срба мања од два одсто и реч је о најнижој стопи повратка у постконфликтом подручју у свету, показује и овај пример зашто се наши људи не враћају", напоменуо је Петковић.

Драгица Гашић поручује да неће да одустане од опстанка и останка у Ђаковици. 

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво