Читај ми!

Odbijen zahtev za odbacivanje optužnice za ubistvo Olivera Ivanovića

Apelacioni sud u Prištini odbio je kao neosnovane žalbe branilaca za odbacivanje optužnice i osporavanje dokaza za okrivljene N. S., M. R., S. A., D. M. i R. B. u slučaju ubistva Olivera Ivanovića.

Prema saopštenju Apelacionog suda, potvrđena je presuda Osnovnog suda u Prištini od drugog marta, i taj krivični slučaj će se nastaviti po pravilima krivičnog postupka.

Specijalni tužilac optužene tereti za niz krivičnih dela koja se odnose na: "učešće ili organizovanje organizovane kriminalne grupe", "teško ubistvo", "zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja" i "neovlašćeno posedovanje, kontrola ili posedovanje oružja".

"Tročlano veće Posebnog odeljenja Apelacionog suda utvrdilo je da je prvostepeni sud pravilno postupio kada je odbio zahteve branilaca da se optužnica odbaci i da se dokazi ospore kao neosnovani", navodi se još u odluci.

Oliver Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine u severnom delu Kosovske Mitrovice, ispred sedišta Građanske iniicijative "Sloboda, demokratija, pravda", koju je osnovao i vodio je sve do ubistva.

Suđenje nije odmaklo od čitanja optužnice, ponovljenih u nekoliko navrata.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се