Čitaj mi!

Tužilaštvo: Završena istraga protiv Miroslava Aleksića

Više javno tužilaštvo u Beogradu okončalo je istragu protiv vlasnika škole glume Miroslava Aleksića (68) sprovedene zbog sumnje da je silovao i polno uznemiravao ukupno devet polaznica te škole, izjavila je portparolka tužilaštva Ivana Rakočević.

Tokom istrage prikupljeni su potrebni dokazi i pribavljena veštačenja na osnovu kojih će u narednim danima uslediti odluka Tužilaštva o podizanju optužnice.

Paralelno sa tim, Tužilaštvo će odlučiti i da li će tražiti produženje pritvora za Aleksića koji je uhapšen u januaru, od kada se nalazi u pritvoru da ne bi u kratkom roku ponovio krivično delo.

Aleksiću se na teret stavlja ukupno 19 krivičnih dela – 11 polnih uznemiravanja i osam silovanja izvršenih od 2008. do 2020. godine.

Za krivično delo polno uznemiravanje zaprećena je novčana kazna ili zatvor do šest meseci, a ukoliko je učinjeno prema maloletnom licu, učinilac će se kazniti zatvorom od tri meseca do tri godine.

Za silovanje su, u zavisnosti od načina izvršenja, predviđene različite kazne, od najmanje dve do 10 godina, pet do 12 godina, a za silovanje maloletnica pet do 15 godina.

Jedna od devojaka je u vreme napastvovanja bila maloletna, dok su ostale tvrdile da ih je napadao i dok su bile maloletne i nakon punoletstva.

Aleksić je negirao da je seksualno napastvovao pomenute učenice glume u svojoj školi, pored ostalih i Milenu Radulović koja ga je prva prijavila policiji, a nakon nje osmelile su se i druge devojke.

Međutim, pre dve nedelje završena su veštačenja svih devet glumica, a kako je za Tanjug tada rekao punomoćnik Radulovićeve, advokat Jugoslav Tintor, ona su potvrdila verodostojnost i validnost njihovih iskaza u kojima su ga optužile da ih je silovao ili polno uznemiravao.

Žrtve je veštačila komisija veštaka neuropsihijatara i prihologa, koja je zaključila da su one trpele "psihičke patnje visokog itenziteta".

Radulovićeva je Aleksića prva prijavila policiji u januaru, nakon čega je on uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru, a ubrzo su se i druge devojke osmelile da ga prijave.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">