Читај ми!

Advokati Ive Ilinčić: Posle ovog slučaja ništa više neće biti isto

Nakon saslušanja glumice Ive Ilinčić u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, njeni advokati preneli su novinarima kako je svedočila u istrazi protiv profesora glume Miroslava Mike Aleksića, koji se sumnjiči za silovanje i polno uznemiravanje svojih učenica.

Iva Ilinčić je nakon više od četiri sata svedočenja, iz Palate pravde izašla sa svojim advokatima i ocem, ali nije davala izjavu medijima.

Advokati Jugoslav Tintor i Denis Bećirić preneli su da je Iva Ilinčić dala detaljan i preciziran iskaz tužilaštvu koji će se u daljem toku postupka koristiti kao dokaz u ovom postupku.

Ukazali su da zbog tajnosti istrage detalje njenog svedočenja ne mogu da prenose javnosti, ali su optimistični kad je reč o ishodu postupka protiv Aleksića.

Oni su pozdravili zainteresovanost medija, jer smatraju da posle ovog slučaja "više ništa neće biti isto" i apelovali na razumevanje i opreznost u izveštavanju zbog osetljivosti slučaja i žrtava koje nisu spremne da kao Iva i Milena izađu u javnost.

Naveli su da sledeće nedelje očekuju saslušanje drugih oštećenih devojaka od kojih oni zastupaju još dve.

Advokat Tintor je prokomentarisao i navode pojedinih medija da je teško prikupiti dokaze u ovom slučaju i pitanje je da li će se presuda donositi samo na osnovu iskaza oštećenih devojaka.

"S obzirom da se tek saslušavaju naše klijentkinje, mi nemamo pravo i zapravo još ne znamo šta se nalazi u spisima predmeta. Nakon saslušanja imaćemo mogućnost da kopiramo spise. Vrlo često se govori ‘šta ako je samo iskaz’, ali pogledajte u drugim postupcima koji su prethodnih decenija suđeni, u kojima su korišćeni samo iskazi i da li su suđeni i da li su presuđeni. Ja koliko se sećam jesu", rekao je jedan od punomoćnika glumica.

Ivin otac, takođe advokat, koji ju je jutros dopratio u tužilaštvo, po ćerkinoj želji napustio je saslušanje.

Ona je iskaz dala u svojstvu oštećene, kao jedna od devojaka koja je prijavila Aleksića, a juče je svedočila njena koleginica Milena Radulović.

Radulovićeva je juče oko pet sati davala iskaz pred tužiocem.

Detaljno je ispričala sve što je preživela dok je bila u njegovoj školi glume "Stvar srca", a na kraju je odgovarala i na pitanja Aleksićevog branioca.

Milena Radulović je prethodno u ispovesti javnosti ispričala da ju je Aleksić prvi put silovao početkom novembra 2012. godine, kada je imala 17 godina, a on 61.

Od trenutka kada je saopšteno da je Aleksić uhapšen zbog sumnje da je seksualno napastvovao svojih šest učenica, još nekoliko devojaka je podnelo prijavu policiji, tvrdeći da su i one bile njegove žrtve.

Aleksić je u ponedeljak saslušan u tužilaštvu i on je negirao krivicu. Određen mu je pritvor do 30 dana.

Profesor glume osumnjičen je za osam silovanja i sedam krivičnih dela nedozvoljene polne radnje počinjenih u periodu od 2008. do 2020. godine.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво