Čitaj mi!

Glumica Iva Ilinčić nakon četiri sata završila davanje iskaza u istrazi protiv Aleksića

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu završeno je saslušanje glumice Ive Ilinčić u istrazi protiv vlasnika škole glume Miroslava Miku Aleksića, koji se sumnjiči za silovanje i polno uznemiravanje svojih učenica.

Iva Ilinčić je nakon više od četiri sata svedočenja, iz Palate pravde izašla sa svojim advokatima.

Njen otac, takođe advokat, koji ju je jutros dopratio, po želji ćerke je napustio saslušanje.

Očekuje se da advokati daju izjavu, povodom saslušanja kod tužioca.

Iva Ilinčić je dala iskaz u svojstvu oštećene, kao jedna od devojaka koja je prijavila Aleksića, a juče je svedočila njena koleginica Milena Radulović.

Ona je juče oko pet sati davala iskaz pred tužiocem.

Detaljno je ispričala sve što je preživela dok je bila u njegovoj školi glume "Stvar srca", a na kraju je odgovarala i na pitanja Aleksićevog branioca.

Radulovićeva je prethodno u ispovesti javnosti ispričala da ju je Aleksić prvi put silovao početkom novembra 2012. godine, kada je imala 17 godina, a on 61.

Od trenutka kada je saopšteno da je Aleksić uhapšen zbog sumnje da je seksualno napastvovao svojih šest učenica, još dvadeset devojaka je podnelo prijavu policiji, tvrdeći da su i one bile njegove žrtve. 

Miroslav Aleksić je u ponedeljak saslušan u tužilaštvu i on je negirao krivicu. Odrećen mu je pritvor do 30 dana.

Profesor glume osumnjičen je za osam silovanja i sedam krivičnih dela nedozvoljene polne radnje počinjenih u periodu od 2008. do 2020. godine.