Читај ми!

Tači i Krasnići u Hagu negirali krivicu

Nekadašnji lideri Oslobodilačke vojske Kosova Hašim Tači i Jakup Krasnići izvedeni su pred sudiju za prethodni postupak Specijalizovanih veća Kosova u Hagu, gde su negirali optužbe koje im se stavljaju na teret.

Krasnići se pojavio u sudnici bez zaštitne maske, a pred zvanični početak ročišta sudija Nikolas Giju dozvolio je sudskom fotografu da slika optuženog.

Ročištu prisustvuju i specijalizovani tužilac Džek Smit sa svojim pomoćnicima, dok Krasnićijeva braniteljka u ročištu učestvuje preko video-veze sa Kuala Lumpurom, jer nije mogla da dođe u Hag zbog situacije sa kovidom-19.

Nakon što mu optužnica bude pročitana, sudija Nikolas Giju će pozvati Krasnićija da se izjasni o krivici po optužbama za koje se tereti.

Može odmah da se izjasni o krivici ili u roku od 30 dana, na novom ročištu.

Krasnići je jedan od četvorice optuženih za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti OVK u periodu od marta 1998. do septembra 1999. godine, pored Hašima Tačija, Kadrija Veseljija i Redžepa Seljimija, koji će se pred sudom pojaviti kasnije danas, u utorak i sredu, na posebnim ročištima.

I on se, kao i ostala trojica, tereti i po komandnoj i po individualnoj krivičnoj odgovornosti za zločine koje je OVK počinila na Kosovu i Metohiji i severu Albanije.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво