Optužnica za pripremu ubistva Vukotića poslata optuženima

Viši sud u Beogradu utvrdio je formalnu ispravnost optužnice podnetu protiv četvorice okrivljenih u vezi sa pripremom ubistva Jovice Vukotića u decembru prošle godine i prosledio je okrivljenima i braniocima na odgovor.

Okrivljeni i branioci imaju pravo da podnesu odgovor na optužnicu u roku od osam dana od dana dostavljanja optužnice, nakon čega će odlučiti da li će je potvrditi, saopšteno je iz Višeg suda.

Optuženi za pripremu Vukotićevog ubistva trovanjem hrane natrijum-cijanidom dok je boravio u Okružnom zatvoru u Beogradu su M. D., M. D. i N. M.

Ovoj trojici zajedno sa N. J. na teret se stavljaju i krivična dela i nedozvoljeno nošene oružja i posebni slučajevi falsifikovanja isprava, jer je kod njih prilikom hapšenja pronađeno oružje, kao i lažni policijski prsluci sa oznakama UKP, kačketi i policijska značka, koja je ukradena još 2006.

M. D. se sumnjiči i za napad na službeno lice jer je napao policajca.

Terete se da su natrijum-cijanidom hteli da otruju Vukotića, za kojeg mediji pišu da je visoko rangirani pripadnik škaljarskog klana, dok je bio u Okružnom zatvoru u Beogradu gde je čekao odluku o izručenju Crnoj Gori.

Vukotić je početkom februara izručen Crnoj Gori, gde se protiv njega vodi nekoliko istraga i nalazi se u pritvoru.

Pripremanje teškog ubistva je novi oblik tog krivičnog dela koji je u srpsko zakonodavstvo uvedeno prošle godine na predlog MUP-a, i primenjuje se od 1. decembra 2019. godine.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво