Muškarac ubio ženu i dete u Centru za socijalni rad u Rakovici

Ispred Centra za socijalni rad u Ulici Miška Kranjca 12 u Beogradu, muškarac nožem ubio ženu i zadavio četvorogodišnje dete. Teže povrede nožem zadobila tri radnika Centra i jedan prolaznik koji su pokušali da zaustave nasilje. Ministar Stefanović održao hitan sastanak sa ministrima pravde i rada, posle kojeg je saopšteno da je napadač odranije poznat policiji.

Lekari nisu uspeli da se izbore za život deteta koga je otac zadavio, a žena je preminula na licu mesta, javlja izveštač RTS-a.

Ubistvo se dogodilo oko 15.15 ispred Centra za socijalni rad u Rakovici.

Kako saznaje RTS, muškarac je doveo dete u Centar za socijalni rad kako bi ga vratio majci, u kontrolisanim uslovima. Međutim, došlo je do svađe koja se nastavila ispred Centra, kada je muškarac napao ženu i dete.

Na licu mesta su se zatekli komunalni policajci koji su reagovali i najverovatnije sprečili veći zločin.

Policija je odmah posle prijave zločina blokirala Centar za socijalni rad i uhapsila napadača, a uviđaj je završen.

Na lice mesta došlo je pet ekipa Hitne pomoći koje su ukazale pomoć povređenima.

Kako javlja izveštač RTS-a sa lica mesta, tri radnika Centra i jedan prolaznik su sa teškim telesnim povredama nanetim nožem prevezeni na VMA. Nisu u životnoj opasnosti.

Dvoje zaposlenih u Centru je u teškom stanju zadržano na lečenju u Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu, a jedan zaposleni je pušten na kućno lečenje.

Posle 19 časova odnesena su tela ubijenih, koja su bila ispred Centra, gde su došle i forenzičke ekipe. Mesto ubistva obezbeđivao je veliki broj policajaca, a oko Centra su se okupili i građani.

Povodom današnjeg zločina, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović održao je hitan sastanak sa ministrima pravde i rada, Nelom Kuburović i Zoranom Đorđevićem, posle kojeg je poručeno da će država odmah preuzeti određene mere kako bi smanjila rizik od takvih tragedija.

Đorđević je na Vojnomedicinskoj akademiji obišao povređene radnike Centra za socijalni rad, koje je počinilac povredio nožem dok su pokušavali da ga savladaju.

Ministar je naložio i hitno preduzimanje mera za zaštitu i zbrinjavanje drugog deteta ubijene žene, kao i deteta jedne od teško povređenih u ovom tragičnom događaju.

Današnje ubistvo se dogodilo samo nekoliko dana nakon što je, takođe u blizini Centra za socijalni rad na Novom Beogradu, muž ubio ženu, a onda je sutradan izvršio samoubistvo.

Inače, ovo je 19. ubistvo od početka godine i četvrto od početka stupanja na snagu novog Zakona o sprečavanju nasilja u porodici.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара