Dačić: "Morava" nije završena

Policijska akcija "Morava" nije završena, rekao ministar Dačić i poručio da će snage bezbednosti nastaviti da se bore protiv trgovine drogom.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas u Ljuboviji da policijska akcija "Morava", usmerena ka razbijanju mreže dilera narkotika u Srbiji, nije završena i da će snage bezbednosti nastaviti da se bore protiv trgovine drogom.

Ministar Dačić je rekao da ta akcija pokazuje i da je politika države Srbije veoma jasna kada je u pitanju beskompromisna borba protiv svih vidova kriminala.

Dačić je naveo da je u operativnoj policijskoj akciji "Morava" preventivno udareno po dilerskoj mreži širom Srbije, tokom koje je privedeno oko 300 osoba, od kojih je za oko 100 određeno policijsko zadržavanje.

Ministar je izrazio zadovoljstvo što o pripremi akcije "Morava" nije "procurela" nijedna informacija, dodajući da je razbijanje mreže dilera drogom organizovano u saradnji policije i tužilaštva.

Ministar policije je dodao da je tom prilikom otkriven i više osoba umešanih u druga krivična dela, pa je u Bojniku uhapšena osoba koja je izvršila dvostruko ubistvo, a u Novom Pazaru u saradnji sa holandskom policijom član jedne međunarodne kriminalne grupe.

Dačić je ukazao i na značaj međunarodne policijske saradnje navodeći primer BIA, koja je nedavno učestvovala u zapleni više od dve tone kokaina u međunarodnim vodama.

Ministar je istakao da je zahvaljujući informacijama srpske policije u proteklih 15 meseci u inostranstvu zaplenjeno više od 1,1 tone raznih vrsta droge i to u Latinskoj Americi, na jugu Afrike i u zapadnoj Evropi.

Dačić je rekao i da je srpska policija u tim zaplenama učestvovala davanjem informacija o osobama koje vode poreklo ili su sa ovog područja.

Ministar je istakao i da sve policijske akcije usmerene ka suzbijanju trgovine narkoticima imaju za cilj dobrobit građana Srbije ističući da dileri narkotike rasturaju i deci u školama po diskotekama i kafićima.

Dačić je pozvao građane da sarađuju sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova kako bi zajedno radili na suzbijanju svih vidova kriminalnih aktivnosti ističući da nema dobre policije bez poverenja građana u njen rad.

Ministar je podsetio i da je od formiranja nove vlade jasno istaknuto da postoji opšta odlučnost svih državnih organa i struktura da se odlučno obračunaju sa kriminalom.

Prema Dačiću, policija, tužilaštvo i bezbednosne službe uz koordinaciju Saveta za nacionalnu bezbednost pokazali su da država može uspešno da vodi borbu protiv svih vidova kriminala i da preventivno deluje poput akcije "Morava".

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво