Odloženo suđenje Butoroviću

Glavni pretres u postupku protiv bivšeg predsednika FK "Vojvodina" Ratka Butorovića i još četovrice optuženih za krivično delo primanje i davanje mita odložen je dok Vrhovni sud ne odluči o eventualnoj žalbi tužilaštva na odluku sudskog veća da se iz spisa izdvoje transkripti telefonskih razgovora između Butorovića i ostalih optuženih.

Sudsko veće, kojem je predsedavao sudija Slavko Berćan, prihvatilo je predlog odbrane da se transkripti telefonskih razgovora izbace iz sudskog zapisnika, jer su navodno pribavljeni na nezakonit način.

Sudija Berćan je konstatovao da naredba Posebnog veća Okružnog suda u Beogradu za organizovani kriminal ima manjkavosti, jer se ne navode puna imena i prezimena prisluškivanih osoba, već samo "Bata" i "Čabra".

Naredba da se snimaju njihovi telefonski razgovori je izdata u oktobru prošle godine, odnosno pre izvršenog krivičnog dela.

Prema oceni tužilaštva, postupak prisluškivanja i snimanja je izveden po zakonu, pa se zbog toga radi o validnim dokazima za sudski postupak. Tužilaštvo može da u roku od tri dana podnese žalbu Vrhovnom sudu.

Optužnica tereti Butorovića, Novosađanima poznatijeg kao Bata Kan-Kan, direktora Sportskog centra "Vujadin Boškov" u Veterniku Milana Čabrića (34) i fudbalske sudije Mihajla Jeknića (45), Borislava Kašanskog (37), obojica iz Beograda, i Gorana Kovačića (39) iz Zemuna da su primanjem, odnosno davanjem mita namestili rezultat meča Mladost-Vojvodina.

Sporna utakmica odigrana je 12. decembra 2007. godine u Lučanima, Vojvodina je pobedila sa 1:0, a domaća Mladost je posle utakmice uložila žalbu na suđenje, tvrdećii da je oštećena za dva jedanaesterca.

Tokom istrage saslušani su svi svedoci, obavljeno je veštačenje materijalnih dokaza, kao i DNK analiza novca za koji se sumnja da je korišćen za podmićivanje fudbalskih sudija.

Butorović, Čabrić, Kašanski i Kovačić nisu priznali delo za koje su osumnjičeni, dok je Jeknić izjavio da je 3.000 evra koji su pronađeni kod njega prilikom hapšenja pozajmio od Butorovića da bi platio lečenje povređenog ramena.

Sva petorica su, posle hapšenja, provela mesec dana u zatvoru da ne bi mogli da utiču na svedoke.

Prvooptuženom Butoroviću je, posle puštanja na slobodu, bilo ograničeno kretanje i morao je redovno da se javlja sudu, a pasoš mu je zadržan i nakon današnjeg pretresa.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи