Dodik posetio Plavšićevu

Premijer Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da bivša predsednica RS Biljana Plavšić do danas nije dobila poziv od Haškog tribunala da svedoči protiv Radovana Karadžića.

Milorad Dodik danas je posetio Plavšićevu u zatvoru u Švedskoj, gde izdržava zatvorsku kaznu na koju ju je osudio Haški tribunal.

Premijer RS je za Televiziju RS rekao da je poznat stav Biljane Plavšić da RS treba rasteretiti svih pritisaka povodom Haškog tribunala i da se ona iz tih razloga i dobrovoljno predala jer nije želela RS da drži kao zamorče u tom pogledu.

Dodik je rekao da se Plavšićeva nada da će uskoro biti na slobodi i da se tokom tročasovnog razgovora interesovala "za napredak RS".

Plavšićeva je "dobrog fizičkog i psihičkog zdravlja", te da očekuje da švedske vlasti do kraja meseca predsedništvu Haškog suda dostave odluku o njenom zahtevu za pomilovanje, izjavio je Dodik.

Biljana Plavšić se dobrovoljno predala 2001. godine, a Haški tribunal osudio ju je na 11 godina zatvora za zločine protiv čovečnosti.

broj komentara 8 pošalji komentar
(ponedeljak, 18. avg 2008, 17:43) - anonymous [neregistrovani]

Demagogija

Gospodine iz Federacije zelim samo da ti pojasnim jednu stvar, priznati krivicu pred sudom ne znaci da automatski sud treba osuditi tu osobu za to sto je priznala. Do priznanja moze doci pod raznim pritiscima, dovodjenjem u zabludu, zeleci zastititi nekog drugog itd. , a sud je taj koji treba to pomno da ispita i da dodje do cvrstih dokaza da je priznato zaista i ucinjeno. Izlisno je postavljati pitanje da li je sud tako i postupio.
Srbima iz Republike Srpske je vise preko glave neargumentovanih i demoagoskih prica ljudi sa druge strane entitetske granice. Ali bez priznanja cinjenice da su svi cinili zlocine i suocavanja sa svojim osumnjicenim (izvodjenjem pred sud), da je gradjanski rat donio jednu novu realnost u ove nase krajeve ... , nazalost tesko je da dodje do bilo kakvog priblizavanja medju narodima.

(ponedeljak, 18. avg 2008, 12:18) - anonymous [neregistrovani]

Bravo Mile

Podrzavam potez premijera Republike Srpske koji je posjetio ovu neduznu zenu i ulio joj dodatnu dozu snage i optimizma da izdrzi sve neugodnosti koje su je zadesile i koje je prate u navedenom zatvoru.
Nadam se da ce uskoro biti odobren njen zahtjev za pustanje na slobodu.

(ponedeljak, 18. avg 2008, 10:40) - anonymous [neregistrovani]

Biljana Plavsic

"Sta li je ona skrivila? Je li to moze iko da opravda???"


Jedino sto je skrivila je, da je bila u nezgodno vreme na bitnoj poziciji. A kao sto nam istorija kaze, pobednici pisu istoriju, i da bi sad opravdali onu medijsku masineriju za vreme rata, moraju danas odredjeni sa nevinim glavama da plate. Nije ovo nista novo, bilo je ovakvih proces u istoriji na pretek...

(ponedeljak, 18. avg 2008, 07:46) - Dragan [neregistrovani]

Dodik...

Nažalost,ona je sama priznala da je silovala muslimanke !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!??????????????????

(ponedeljak, 18. avg 2008, 07:38) - ToM [neregistrovani]

Biljana Plavsic

Neznani gospodine, Biljana se Plavsic sama izjasnila kako je kriva za sve navedeno prema tackama optuznice. Dakle, valjda ona sama bolje zna od vas da li je i koliko je kriva za ratna zvjerstva u BiH.

(ponedeljak, 18. avg 2008, 05:36) - Milja [neregistrovani]

Biljana Plavsic

Nije Biljana Plavsic nista kriva ali kad je priznala i kad se prijavila,onda su morali da joj izmisle krivicu.Kako da nije kriva,pa svi mi Srbi smo krivi, zato sto smo Srbi.

(ponedeljak, 18. avg 2008, 01:41) - Rigor Mortis [neregistrovani]

Biljana Plavsic

Поштовани Драгомире, у затворима увек седе невини, за њих се и подижу.

(nedelja, 17. avg 2008, 23:55) - Dragomir B. [neregistrovani]

Biljana Plavsic

Potpuno nevina u zatvoru od 2001- CISTA SRAMOTA! Sta li je ona skrivila? Je li to moze iko da opravda???