Dodik posetio Plavšićevu

Premijer Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da bivša predsednica RS Biljana Plavšić do danas nije dobila poziv od Haškog tribunala da svedoči protiv Radovana Karadžića.

Milorad Dodik danas je posetio Plavšićevu u zatvoru u Švedskoj, gde izdržava zatvorsku kaznu na koju ju je osudio Haški tribunal.

Premijer RS je za Televiziju RS rekao da je poznat stav Biljane Plavšić da RS treba rasteretiti svih pritisaka povodom Haškog tribunala i da se ona iz tih razloga i dobrovoljno predala jer nije želela RS da drži kao zamorče u tom pogledu.

Dodik je rekao da se Plavšićeva nada da će uskoro biti na slobodi i da se tokom tročasovnog razgovora interesovala "za napredak RS".

Plavšićeva je "dobrog fizičkog i psihičkog zdravlja", te da očekuje da švedske vlasti do kraja meseca predsedništvu Haškog suda dostave odluku o njenom zahtevu za pomilovanje, izjavio je Dodik.

Biljana Plavšić se dobrovoljno predala 2001. godine, a Haški tribunal osudio ju je na 11 godina zatvora za zločine protiv čovečnosti.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво