Otvorena obilaznica oko Novog Sada

Obilaznica oko Novog Sada, Temerinska petlja, otvorena je za saobraćaj. Izgradnja severnog kraka Koridora 10, od Novog Sada do Horgoša i Kelebije, biće završena do februara iduće godine, najavio ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić.

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić i predsednik vojvođanske vlade Bojan Pajtić otvorili su za saobraćaj, na Koridoru 10, novoizgrađenu obilaznicu oko Novog Sada, dugačku 12,5 kilometara.

Otvoreno je 8,5 kilometara punog profila autoputa i prilazne saobraćajnice, a izvođači radova "Energoprojekt niskogradnja" i "Interkop" Šabac najavili su da će, pored Temerinske petlje, do aprila ili maja, biti otvorena i zrenjaninska petlja, ako to vremenski uslovi budu dozvoljavali.

Ministar Mrkonjić je rekao da su kritike predsednika Srbije Borisa Tadića, zbog kašnjenja u realizaciji nekih infrastrukturnih projekata, bile vrlo konstruktivne i da je na tom delu Koridora 10 urađeno i više nego što je planirano.

Prema njegovim rečima, izgradnja 110 kilometara autoputa na severnom kraku Koridora 10, od Novog Sada do Horgoša i Kelebije, biće završena do početka februara iduće godine.

Ministar je istakao da je to trenutno najveće gradilište u Evropi i da se radovi izvode, ili su u pripremi, na ukupno 170 kilometara puta.

Vrednost radova na obilaznici oko Novog Sada iznosi oko 40 miliona evra i finansira se iz kredita Evropske investicione banke.

Mrkonjić je dodao da izgradnja novog mosta kod Beške dobro napreduje i da bi trebalo da radovi budu gotovi pre maja 2011. godine.

broj komentara 2 pošalji komentar
(četvrtak, 09. dec 2010, 09:30) - anonymous [neregistrovani]

Hajde da i to vidimo

G.Mrkonjic daje izjavu da ce deo Autoputa od N.Sada do Horgosa biti gotova do Februara iduce godine pa hajde da vidimo i to cudo.
Jer dosad sva njegova obecanja nisu se ispunila ne bar na vreme,on samo prica kako se radi kako se napreduje a na zalost to se nigde ne vidi,a ako nastave ovako kao do sada nece to biti gotovo ni do Februara 2012.
Daj Boze da bude al zivi bili pa videli

(sreda, 08. dec 2010, 16:38) - Srecko [neregistrovani]

Kredit

Da li u Srbiji moze nesto da se napravi bez kredita? Gde trosite budzete?

div id="adoceanrsvdcfhklggd">