Čitaj mi!

Mihajlović: Inspekcija će kontrolisati cene i skladišta peleta, slede šume

Cena peleta ograničena je na 320 evra po toni a inspekcije ćeu narednom periodu kontrolisati učesnike na tržištu kako bi se bi se osiguralo poštovanje mera koje je Vlada usvojila, kaže ministarka Zorana Mihajlović.

Ministarka Zorana Mihajlović je, odgovarajući na pitanja novinara o situaciji na tržištu peleta, rekla da je cena peleta ograničena na 320 evra po toni, na osnovu uredbe koju je Vlada donela, i da sada predstoje aktivnosti da se pomogne "Srbijašumama" da imamo dovoljno sirovog drveta.

"Dodatno, inspekcija će kontrolisati i peletare i skladišta, jer ne možemo da dozvolimo da nekoliko stotina hiljada domaćinstava pređe da se greje na struju zbog problema sa drugim energentima", rekla je Mihajlović prilikom obilaska radova na izgradnji razvodnog gasovoda Aleksandrovac - Novi Pazar - Tutin.

Dodala je da je država uradila sve da obezbedi da ima dovoljno struje i gasa ove zime, i da se na tome radi već godinu dana unazad, saopštilo je Ministarstvo.

"Naravno, mogu se dogoditi i neočekivane situacije, da postoje problemi sa uvozom, ali za to smo pripremili krizne planove. Kriza će trajati i pored svega što preduzima država, važno je da svi zajedno povedemo računa i o potrošnji", navela je Zorana Mihajlović.