Читај ми!

Počinje gradnja fabrike stočne hrane u Adaševcima

Položen kamen temeljac za izgradnju fabrike stočne hrane UBM grupacije u Adaševcima. Reč je o investiciji vrednoj više od 24 miliona evra. Osim na mađarskom tržištu stočne hrane, UBM grupacija, svoje proizvode izvozi u još desetak zemalja.

Šef mađarske diplomatije Peter Sijarto je, na svečanosti povodom polaganja kamena temeljca, rekao da je odnos dve zemlje primer uspešne saradnje, kojoj se dodaje još jedna tačka ovim ulaganjem u Adaševcima. 

"Ponosni smo što sa investicijama mađarskih preduzeća možemo da doprinesemo ekonomskom procvatu i razvoju Srbije. Ponosni smo što smo u okviru ekonomske podrške privredi u Vojvodini pomogli 14.000 preduzeća, i što smo imali rekordnu razmenu u vrednosti od četiri milijadi evra", naglasio je Sijarto.

Sijarto je je rekao da je reč o investiciji od 3,1 milijardu forinti, koliko iznosi mađarski doprinos otvaranju pogona.

Najavio je da će fabrika proizvoditi više od milion tona stočne hane na godišnjem nivou, što će dozvoliti i izvoz i biće time profitabilan posao za obe ekonomije.

"Ovde će se primenjivati najbezbednija proizvodnja koja odgovara najmodernijim tehnologijama,", rekao je Sijarto.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je mađarska agenciija HEPA dala 6,3 miliona evra za investiciju u Adaševcima, a RAS 2,5 miliona i izrazio uverenje da će UBM odlično da radi.

Vučić je budućim radnicima poručio da budu vredni jer će raditi na dobrom mestu i izrazio uverenje da će njihove porodice moći dobro da žive od toga.

Izgradnjom fabrike stočne hrane u Adaševcima pokrećemo značajnu stanicu u razvoju UBM grupe, rekao je predsedavajući te grupacije Peter Horvat.

Horvat je rekao da je UBM grupa vremenom širila svoje poslovanje i da trenutno, osim na mađarskom tržištvu, svoje proizvode izvozi u još deset zemalja.

Istakao je da je prihod grupacije u 2021. godini bio 515 miliona evra i dodao da im je cilj da budu najbolja kompanija u regionu.

Naveo je da je UBM grupa prošle godine pored prodaje 520.000 tona proteina i uljarica i 700.000 tona žitarica, proizvela 760.000 tona stočne hrane.

Kamen temeljac za izgradnju fabrike u Adaševcima položili su predsednik Aleksandar Vučić i ministar Peter Sijarto.

понедељак, 20. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара