Proširiti saradnju sa "Kroacijom erlajns"

Privredna saradnja u regionu u mnogome zavisi od dobrih saobraćajnih veza. Uvođenjem letova za Pulu, JAT ervejz obnovio je saobraćaj sa Hrvatskom, prekinut 1991. godine. JAT do Pule i nazad leti dva puta sedmično, četvrtkom i nedeljom, za sada do 31. avgusta.

Iz JAT-a poručuju da će sa "Kroacija erlajnsom" najverovatnije nastaviti saradnju i u zimskom periodu, a naredne godine proširiti i na druge destinacije u Hrvatskoj.

Četvrtak, 3. jul i let broj 740, pamtiće 66-oro punika JAT-a koji su tog dana otišli u Pulu.

Let do Pule traje sat i po.

Prve goste dočekali su i hrvatski novinari, ali i direktor pulskog aeroodroma Bruno Rogović, koji je rekao da je to velika stvar za aerodrom Pula, za Jat, za istarsku regiju, a i šire.

Kako smo zaznali u nacionalnom avioprevozniku, interesovanje za ovu liniju je veliko i već je prodato više od 50 odsto kapaciteta za osamnaest letova tokom leta.

Interesantno je da je više rezervacija za polaske iz Pule.

U Jat-u kažu da su se potrudili da cena za tu liniju bude prihvatljiva.

Tvrde da ispod cene od 144 evra, koliko košta najjeftnijija povrtana karta sa taksama, nisu mogli.

Direktor Saša Vlaisavljević kaže da je JAT u prvih šest meseci ove godine postigao veoma dobre poslovne rezultate, ali da će ukoliko tender za njihovu prodaju uskoro ne bude raspisan, interes potencijalnog kupca biti znatno umanjen.

U Jat-u kažu da je najvažnije da bude napravljen dobar socijalni program i da dobiju nove avione kako bi mogli da realizuju ambiciozne planove, između ostalih da naredne sezone svakodnevno lete do Pule, i drugih novih destinacija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво