Читај ми!

Milion dolara pomoći za male biznise

Za male biznise ove godine je opredeljeno milion dolara bespovratne pomoći putem projekta "Star tek". Otvoren je javni poziv za dodelu sredstava, a pravo prijave imaju preduzetnici, mikro, mala i srednja preduzeća i timovi fizičkih lica do pet članova. Rok za prijave je 4. jun.

Dušan Vasiljević iz Naleda ističe da je važno da se primeti da je program podeljen u tri dela.

"U prvom delu su grantovi do 25 hiljada dolara, u drugom do 50 i u trećem 100 hiljada dolara. Naši privrednici da primete da je naš orijentacioni plan da tih najvećih grantva bude najmanje da bismo što više sredstava mogli da opredelimo za mala i srednja preduzeća i početnike u poslovanju", rekao je Vasiljević. 

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić kažđe da je potrebno putem digitalizacije i i podsticanjem privrednih aktivnosti baziranih na nauci, kreativnosti i novim tehnologijama obezbediti snažan privredni rast i otvaranje novih kvalitetnih radnih mesta.

"Posebno mi je drago da je jedan od važnih ciljeva programa da se mali privrednici u razvoju inovativnih proizvoda i usluga povežu sa fakultetima i naučno istraživačkim centrima", rekao je Ružić.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се