Čitaj mi!

Izabrani nove članovi Upravnog odbora AmCham-a, dodeljene nagrade medicinarima

Članice Američke privredne komore u Srbiji (AmCham) izabrale su na Generalnoj skupštini dva nova člana Upravnog odbora. Dodeljene su i nagrade medicinskim radnicima.

Na osnovu glasanja, Biljana Bujić iz kompanije KPMG produžiće svoj mandat na poziciji sekretara blagajnika, kao i Svetoslav Atanasov iz kompanije "Coca-Cola HBC Serbia & Montenegro" koji će mandat produžiti na poziciji člana Upravnog odbora.

Zoran Petrović, predsednik Upravnog odbora, predstavio je rezultate rada u prethodnoj godini i najavio obeležavanje 20 godina uspešnog poslovanja Američke privredne komore (AmCham), vodeće nezavisne poslovne asocijacije u Srbiji.

Uprkos ulasku u drugu godinu pandemije koronavirusa, članice te asocijacije su umereni optimisti u pogledu razvoja poslovanja.

"Kao i u prethodnih 20 godina, naš cilj je da, u saradnji sa državom pokrenemo inicijative i doprinesemo kreiranju strategija i politika koje poboljšavaju regulatorni okvir poslovanja i podstiču rast srpske privrede i povećanje broja radnih mesta", istakao je Petrović.

U 2021. godini članice Komore kao najvažnije preduslove za rast, ističu odlučniji napredak u institucionalnim reformama – daljem unapređenju vladavine prava, efikasnosti pravosuđa i borbi protiv korupcije.

Osim u ovim zahtevnim reformama, "AmCham" vidi prostor za unapređenje efikasnosti javne administracije u omogućavanju elektronskog komuniciranja sa svim organima, optimizaciji procedura, njihovoj digitalizaciji, kao i poboljšanju poreskih i carinskih procedura, kao i procedura u oblasti deviznog poslovanja i zdravstva.

Suzbijanje nelegalne trgovine na internetu, unapređenje ekoloških zakona i radnopravnog zakonodavstva svakako ostaju visoko na listi prioritetnih reformi za bolji privredni ambijent.

Dodeljene nagrade medicinskim radnicima

"AmCham" nije imao dilemu u kom sektoru treba tražiti kandidate za nagradu. Svi medicinski radnici i nemedicinsko osoblje, koji su od početka u kovid bolnicama i jedinicama intenzivne nege boreći se za živote naših sugrađana, zaslužuju nagradu.

Upravni odbor je doneo odluku da su laureati AmCham Leader in Change HERO nagrade za 2021. godinu dr Vojislava Nešković, vanredni profesor na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu i anesteziolog u Vojnomedicinskom centru Karaburma, i dr Steva Stanišić, infektolog i anesteziolog na Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu.

"Ove godine nagrada ide u ruke onih koji to najviše zaslužuju, istinskih heroja današnjice, naših zdravstvenih radnika. Ovom prilikom želeli bismo da se zahvalimo svim medicinskim radnicima, koji su u prethodnoj godini na svim frontovima rizikovali svoje zdravlje i živote kako bi spasili naše i živote naših bližnjih", zaključio je Zoran Petrović.