Mihajlović: Vrednost investicija u Vojvodini pet milijardi evra

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak obišli su radove na rehabilitaciji državnog puta od petlje Bačka Topola do petlje Sirig.

Ministarka Mihajlović je istakla da se od Beograda do Subotice rehabilituje 65 kilometara auto-puta i da je ta deonica najvećim delom završena.

"Do sredine avgusta biće gotovo i preostalih 10,5 kilometara. Važno je da se putevi održavaju i da velika gradilišta rade", rekla je Zorana Mihajlović.

Ministarka građevinarstva je ovom prilikom poručila da ekonomija i život ne mogu da stanu i da i kad je teško mora da se radi, te da je država tu da stvori uslove da svi koji mogu rade i da se Srbija razvija.

Mihajlovićeva je istakla da je vrednost sadašnjih i planiranih investicija u Vojvodini pet milijardi evra.

"Pored modernizacije brze pruge Beograd-Budimpešta, radiće se Fruškogorski koridor. Sve je spremno, kredit je odobren, dokumentacija završena, država je dala garancije i nakon potpisivanja ugovora radovi mogu da krenu. Nismo zaboravili ni na saobraćajnicu Beograd - Zrenjanin - Novi Sad. Hvala gradonačelniku Vučeviću na sjajnoj saradnji, ovaj grad je primer za blagovremeno pripremljenu dokumentaciju za svaki projekat", rekla je ministarka.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da je srećan koliko se radi u celoj Vojvodini i Srbiji.

"Završetkom ove deonice dobijamo još atraktivniji prilaz Novom Sadu iz pravca Subotice i Mađarske. Čeka nas još zajedničkih investicija, jedna od njih je i kružna raskrsnica u gradu, što će omogućiti bolji protok saobraćaja i zaobilaženje centra grada za teretni saobraćaj. Sa kovidom 19 se borimo, ali ekonomija ne može da stane, život mora da teče", rekao je Vučević.

Direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak rekao je da je deonica Bačka Topola – Sirig jedna od 26 deonica koje se rade na auto-putevima u Srbiji.

"Urađeno je više od 24 kilometra, ostaje još 10,5 km. Vrednost radova je oko 10 miliona evra. U ovoj godini oko 200 kilometaram auto-puteva ćemo presvući asfaltom", dodao je Drobnjak.