Novi most preko Ljuboviđe do kraja godine

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je Ljuboviju i tom prilikom poručila da ulaganje u puteve u ovom delu Srbije nije malo i da je kroz razne projekte u prethodnih par godina uloženo devet milijardi dinara u puteve u Mačvanskom okrugu. Direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak kaže da će novi most preko reke Ljuboviđe biti gotov do kraja godine.

Zorana Mihajlović je zajedno sa Zoranom Drobnjakom u Ljuboviji obišla most preko reke Ljuboviđe kod Ljubovije koji je urušen usled poplava u junu ove godine.

Mihajlovićeva je tom prilikom rekla da ulaganje u puteve u ovom delu Srbije nije malo i da je kroz razne projekte u prethodnih par godina uloženo devet milijardi dinara u puteve u Mačvanskom okrugu.

Dodala je da je prethodno obišla most preko reke Trešnjice na državnom putu Ljubovija–Bajina Bašta, koji je prethodnih godinu dana bio zatvoren za teretni saobraćaj.

"Od pre nekoliko dana ovaj most je u upotrebi za teretnjake preko tri tona. U pitanju je važna investicija od tridesetak miliona dinara. Sada teretnjaci, njih oko trista dnevno, ne mora da ide preko Valjeva i Debelog Brda, putem dugačkim 120 kilometara, jer je put direktno preko ovog mosta od Ljubovije do Bajine Bašte dug 54 kilometara. To znači da će i troškovi i utrošeno vreme biti manji, a bezbednost bolja. Nastavićemo da pratimo realizaciju svih projekata zajedno sa predsednikom opštine, da ovo što smo danas obećali i uradimo", rekla je Mihajlovićeva.

Zoran Drobnjak izjavio je da se trenutno radi projekat za most preko reke Ljuboviđe i da će on biti gotov za oko mesec i po, saopštilo je Ministarstvo.

"Za sedam dana ćemo uraditi devijaciju da bi saobraćaj mogao da funkcioniše. Potrudićemo se da novi most u dužini od oko 35 metara i u vrednosti od oko 60 miliona dinara bude gotov do nove godine", rekao je Drobnjak.

Načelnik Mačvanskog okruga Vladan Krasavac istakao je odličnu saradnju sa Vladom Srbije i resornim ministarstvom, koja je krunisana početkom izgradnje mosta na Savi u okviru projekta izgradnje auto-puta i brze saobraćajnice Ruma–Šabac–Loznica.

"Urušavanjem ovog mosta prekinuta je putna komunikacija na regionalnom putu Mali Zvornik–Ljubovija–Bajina Bašta. Za nas veoma važna deonica, jer je to jedina veza našeg Podrinja sa Zapadnom Srbijom, ali i BiH i Crnom Gorom. Nastavljamo dobru saradnju sa Republikom. Ministarstvo i sve državne institucije čvrsto stoje iza svih okruga i lokalnih samouprava", rekao je Krasavac.

Predsednik opštine Ljubovija Milovan Kovačević rekao je da su neke prirodne pojave takve da niko ne može da ih spreči i zahvalio se potpredsednici Vlade na poseti kako bi zajedno sagledali probleme građana ove opštine.

"U Negotinu je 1955. palo 211 litara kiše po metru kvadratnom, što je zabeleženo kao maksimum u našoj zemlji, 22. juna ove godine u Ljuboviji je palo 210 litara kiše. Koliko god ove razmere bile velike, zahvalan svima na pomoći da u tih par dana spasimo što se spasiti može", rekao je Kovačević.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво