"Herc" u Srbiji neometano posluje

Privredno društvo "Herc - Autotehnika Srbija" saopštilo je da ogranak te firme u Srbiji neometano radi iako je kompanija u SAD i Kanadi podnela zahtev za bankrot.

Privredno društvo "Herc Global Holdings" je saopštilo da je, budući da je u značajnoj meri bilo pogođeno posledicama pandemije i ograničenjima u pogledu kretanja nametnutim u poslednja tri meseca, 22. maja podnelo zahtev za zaštitu od stečaja, kako za matično privredno društvo u SAD, tako i za svoja podređena društva u Kanadi.

"Na osnovu zvaničnih saopštenja privrednog društva 'Herc Global Holdings', tokom vremenskog perioda restrukturiranja privrednog društva, njegova globalna mreža će u potpunosti ostati operativna za sve tri robne marke koje Herc poseduje (Hertz, Thrifty, Dollar i Firefly), bez ikakvih dodatnih posledica po rezervacije ili njihove programe lojalnosti", saopštila je kompanija.

Privredno društvo "Autohelas", koje poseduje prava franšize za robne marke privrednog društva "Herc" u Grčkoj i u sedam zemalja, uključujući Srbiju (Autotechnica Serbia DOO) na području Balkana, nema nikakav odnos vlasništva nad akcijama niti kreditni odnos/odnos zajmoprimca sa privrednim društvom "Herc Global Holdings", navodi se u saopštenju.

Prema tome, u finansijskom smislu privredno društvo "Autohelas" ovim razvojem događaja nije neposredno pogođeno.

"Pod uslovom da proces dužničkog restrukturiranja privrednog društva 'Herc Global', posredstvom Poglavlja 11, bude uspešno okončan, naša je procena da će privredno društvo biti u stanju da čak i znatno efikasnije posluje u okviru svoje globalne mreže", saopštila je kompanija.

Kratkoročna rentiranja (glavno područje poslovanja privrednog društva "Herc Global") predstavljaju 16 odsto konsolidovanih prihoda grupe "Autohelas", dok 84 odsto konsolidovanih prihoda Grupe potiče od dugoročnih rentiranja, prodaje polovnih vozila i trgovine u oblasti automobilizma.

Istovremeno, vlasnički kapital privrednog društva "Autohelas" je na dan 31.12.2019. godine dostigao 294 miliona evra, obezbeđujući mu time najniži koeficijent duga i vlasničkog kapitala među svim privrednim društvima u Evropi koja se bave pružanjem pomoći na putu ili operativnim lizingom, saopšila je firma.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво