"Biznis partner 2018" dobilo 40 kompanija iz Srbije i regiona

Regionalnu nagradu "Biznis partner 2018" dobilo je 40 kompanija iz Srbije i regiona. Na svečanoj ceremoniji dodela nagrada prisustvovali su predstavnici kompanija, državne uprave, diplomatskog kora, a pristne goste je ispred Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave pozdravio državni sekretar Zoran Kasanović.

Kasanović je rekao da su kompanije, dobitnici nagrada, predstavnici poslovnog sveta koji imaju visoke profesionalne i etičke norme i sjajne poslovne rezultate.

"Činimo sve da stvorimo povoljan poslovni ambijent, od podsticanja investicija bilo domaćih ili stranih, preko podrške malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima do podrške opštinama i gradovima da stvore infrastrukturne uslove i pruže podsticajne mere za razvoj biznisa", poručio je Kasanović.

Nagrade Regionalni Biznis Partner 2018. dobile su kompanije: "Gebruder Weiss" iz Austrije, "Podravka" iz Hrvatske, "AD Montenegro" iz Crne Gore, "GS-Tvornica mašina Travnik" iz Bosne i Hercegovine, "Kanet Agro" iz Makedonije, Tvornica obuće BEMA iz Republike Srpske, "Toneli" iz Slovenije i "Egrokor Festekipar" iz Mađarske.

Predsednik komisije za dodelu nagrada profesor Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada Ilija Ćosić, rekao je uoči dodele priznanja da je specifičnost ove nagrade jer upravo kompanije biraju najbolje partnere i ocenjuju rad svojih kolega.

"U anketi je učestvovalo 3.000 preduzecah iz Srbije i regiona i na kraju je izabrano 40 najboljih kompanija", rekao je Ćosić.

Specijalne nagrade pripale su Kompaniji "Telekom Srbija" koji je ovogodišnji laureat "Biznis Partner Plus" za iskazan najviši stepen društvene odgovornosti i brige o lokalnoj zajednici.

Zoran Milošević iz "Telekoma" poručio je zahvaljujući se na priznanju da su stalne investicije i inovacije preduslov za dobre rezultate koje je ta kompanija ostvarila.

Na svečanosti je uručena i nagrada "Biznis ličnost jugoistočne Evrope" za 2018. godinu koja je pripala Tome Glavčevu, predsedniku kompanije "NOEL Eksport import" iz Makedonije.

Nagrada  za izvrsnost, etičnost i odgovornost 

Među dobitnicima su i Nemačko-srpska privredna komora (AHK Srbija) u kategoriji "Biznis Partner Ekstra" za 2018. godinu za poseban doprinos unapređenju poslovne klime i regionalnim integracijama kroz jačanje ekonomske saradnje između Srbije i Nemačke.

Obraćajući se prisutnim zvanicama, organizator manifestacije i direktor kompanije "Mass Media International" Milivoje Radovanović, rekao je da se nagrada dodeljuje već tradicionalno 24 godine pod sloganom "U biznisu kao i u životu najvažniji je partner".

Radovanović je rekao da se nagrada dodeljuje za izvrsnost, etičnost i odgovornost u svim aspektima poslovanja kompanija.

Posebna nagrada "Biznis Partner Specijal" dodeljena je Kazalištu "Ulyšes " iz Hrvatske za izrazit doprinos u oblasti kulture i umetničkog stvaralaštva, a Visoka škola za komunikacijski menadžment "Edward Bernays" " iz Zagreba dobila je priznanje "EDU Biznis Parner 2018" za doprinos u edukaciji i usavršavanju znanja i veština menadžera.

Grad Subotica dobio je takođe nagradu "Specijal" za najbolju lokalnu samoupravu, kao i kompanija "Luka Bar" iz Crne Gore za izuzetan doprinos ekonomskom razvoju jugoistočne Evrope.

Laureati "Biznis Partner 2018" su i najbolje kompanije iz različitih oblasti koje su registrovane u Srbiji: "Dunav osiguranje", "Cepter Internacional", "GP Planum Beograd", "Institut za ratarstvo i povrtarstvo" iz Novog Sada, "Prokredit Bank", "Elektromontaža", "PPT Namenska" iz Trstenika.

Nagradu su takođe dobile i Visoka škola modernog biznisa Beograd, preduzeće "Meteor Beograd", "Eko Step Pelet" iz Petrovca na Mlavi, ITG komunikacije, zatim "Alurol Batočina", zatim iz Požege preduzeće "Potens perforacija", beogradska firma "Salveo" i "Medius" iz Stare Pazove. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво