Prvi let Niš-Bolonja

Uspostavljena linija lou kost kompanije "Vind džeta" između Niša i Bolonje. Od januara redovna linija i do Podgorice.

Na niški aerodrom "Konstantin Veliki" sinoć je sleteo avion niskobudžetne italijanske avio-kompanije "Vind džeta" na redovnoj liniji Niš-Forli, kraj Bolonje, a zatim sa više od 50 putnika poleteo za Italiju.

Avioni lou kost kompanije "Vind džet" će na ovoj liniji leteti 31. decembra i 8. januara zbog božićnih i novogodišnjih praznika, a od 15. januara iduće godine leteće jednom nedeljno, svakog petka.

Kompanija "Vind džet" je od Direktorata civilnog vazduhoplovstva dobila dozvolu za uspostavljanje avio linije iz Niša.

Gradonačelnik Niša Miloš Simonović i predstavnici crnogorske avio-kompanije "Montenegroerlajnz" postigli su juče u Podgorici dogovor o redovnoj liniji između Niša i Podgorice počev od januara iduće godine.

Simonović je u telefonskoj izjavi niškim medijima rekao da će putnici preko Podgorice moći dalje da nastave za Cirih i još nekoliko destinacija u Evropi.

Crnogorska kompanija je izrazila spremnost da u Nišu otvori svoju firmu i da od aprila naredne godine, sa letnjim redom letenja, obogati ponudu putnicima iz jugoistočne Srbije prema destinacijama Evropi.

Prvobitno je bilo najavljeno da će "Montenegroerlajnz" iz Niša ovog meseca uspostaviti direktnu liniju za Cirih iz Niša, ali sa švajcarskim vlastima nije regulisala potrebne dozvole za taj let.

broj komentara 18 pošalji komentar
(utorak, 29. dec 2009, 15:12) - Giancarlo Spadini [neregistrovani]

Парис

Можете да одете у Париз преко Форли увек WIND JET: http://w2.volawindjet.it/default.aspx?lang=ru

(ponedeljak, 28. dec 2009, 20:31) - anonymous [neregistrovani]

Hvala,Bogu

Bas mi je drago za Nis!Trebalo bi da bude i linija Nis-Moskva.Mnogo ljudi iz Nisa i okoline rade u Moskvi.

(ponedeljak, 28. dec 2009, 08:26) - anonymous [neregistrovani]

daj boze

I ja se nadam da otvore liniju Ns -Cirih ali nedaj boze da dolazi u Nis u pola noci ( kao do sada) jer ne zive svi u centar Nisa koji putuju za Nis. Ja sam iz opstine Medvedja meni treba tri sat dok stignem kuci.

(ponedeljak, 28. dec 2009, 00:59) - anonymous [neregistrovani]

Linije..

Pa nisi ni ti bas informisan,prijatelju.Banjalucki aerodrom ima dve linije,a ne jednu jedinu.Dva puta sedmicno postoje letovi Banja Luka-Beograd i Banja Luka-Cirih.

(ponedeljak, 28. dec 2009, 00:50) - anonymous [neregistrovani]

Prvi korak...

Za sada su to samo niskobudžetne kompanije, ali vremenom će i veliki avioprevoznivi uvesti stalne linije i povezati Niš sa velikim evropskim i svetskim gradovima. Bilo je krajnje vreme da pokažemo Beogradu da možemo bez njega. Sve je bliži dan kad će Beograd izgubiti moć koju sada ima i moraće neke stvari da vrati tamo gde i pripadaju i odakle ih je ukrao.

(ponedeljak, 28. dec 2009, 00:49) - anonymous [neregistrovani]

najzad

Odlicna vest, ne samo za Nis, naravno, vec za citav region juga Srbije. Nis je grad, koji zasluzuje mnogo vise...verujem da je ovaj let "lasta" koja ce uciniti da i ostale delatnosti u Nisu procvetaju.

(nedelja, 27. dec 2009, 19:31) - anonymous [neregistrovani]

Linije

Nekad sam putovao na liniji Pariz-Nis i bilo je super. Steta sto su ukinuli tu liniju. Secam se da je avion bio pun bez praznog mesta.

(nedelja, 27. dec 2009, 19:14) - anonymous [neregistrovani]

A koliko linija imaju ti aerodromi?

Kako kad sam ja leteo iz Salcburga za Banja Luku?

(nedelja, 27. dec 2009, 18:56) - dragaN [neregistrovani]

A koliko linija imaju ti aerodromi?

Jedan od tri aerodroma u BiH je Banja Luka koja ima jednu jedinu liniju i to subvencionisan let do BG. Za treci ne znam, ali je verovatno slicna situacija. Drugi put se informisi malo bolje.

(nedelja, 27. dec 2009, 16:58) - Sandra [neregistrovani]

Najzad

Da let sa aeredroma 'Nikola Tesla' bude prošlost. Zašto da putujemo do aerodroma 3 h, kad za isto vreme možete već biti na određenoj destinaciji. Stvarno nije u redu, vreme je novac. Neopisivo mi je drago. Neka se samo tako nastavi.