Radulović: Bez posla ostaje 20.000 radnika

Do sredine sledeće godine mora biti završen proces restrukturiranja 609 preduzeća u kojima je zaposleno više od 100.000 ljudi, kaže ministar Saša Radulović i napominje da će 20 do 30 odsto od tog broja verovatno biti višak.

Ministar privrede Saša Radulović izjavio je da će najmanje 20 do 30 odsto od ukupno 100.000 radnika preduzeća u restrukturiranju, verovatno biti višak.

Gostujući u emisiji "Oko ekonomije", Radulović je rekao da do sredine sledeće godine mora biti završen proces restrukturiranja 609 preduzeća, u kojima je zaposleno više od 100.000 ljudi i da će neminovno biti smanjenja u tom sektoru, jer se ta preduzeća moraju postaviti na "zdrave noge".

"Za određeni broj radnika realno postoji radno mesto, a postoje neki radnici koji će nažalost izgubiti posao. Država priprema programe za te radnike, to je jedan paket na kome se radi", naveo je Radulović.

Glavna mera u tom procesu biće konverzija dugovanja u kapital, a država će podneti najveći udarac, kazao je Radulović, dodajući da će takva "zdrava i čista" preduzeća biti primamljiva i investitorima, što će za posledicu imati nova zapošljavanja.

On je ukazao i na to da Ministarstvo privrede ne planira da zadrži subvencije do 10.000 evra po novootvorenom radnom mestu, dodajući da postoji problem sa dodeljivanim subvencijama pošto je "kontrola gotovo nikakva".

Radulović je naglasio da će Ministarstvo ispuniti preuzete obaveze prema svim investitorima.

broj komentara 29 pošalji komentar
(utorak, 29. okt 2013, 08:37) - natasa it [neregistrovani]

sramota

To ministre, smanji neto plate povecanjem poreza, olaksaj otpustanje , otpustaj!
Svaka ti cast . Genijalno!

(četvrtak, 24. okt 2013, 14:02) - anonymous [neregistrovani]

ministar privrede

bravo ministre, a državna uprava?

(četvrtak, 24. okt 2013, 12:37) - anonymous [neregistrovani]

Pravac

Kojim ide ministar je potpuno ispravan,da ce doci do otpustanja je sigurno neminovno jer to je proces ozdravljenja za mnoge firme,a poslije toga ce doci do buma sa radnim mjestima.

(četvrtak, 24. okt 2013, 12:11) - anonymous [neregistrovani]

Realno

Ako neko ne radi u firmi i ne zaradjuje, kako moze da izgubi posao koji u stvari i nema. Ide na biro i preko njega dobija pomoc dok se prekvalifikuje ili idobije novi posao.

(četvrtak, 24. okt 2013, 12:00) - Pravda [neregistrovani]

ma da

...Ja prosto ne mogu da verujem da neko zamislja da i dalje zivi u komunizmu ,i da je ovo fer i posten svet,i da sve mora da bude sjajno!!Polovina drzvnih radnika mora da se prelije u privredu,i kraj. 

(četvrtak, 24. okt 2013, 11:51) - anonymous [neregistrovani]

bravo

Sta ste vi mislili? Zelite da idete na posao da nista ne radite i da vam neko to placa.E pa toga nece biti vise pogotovo ne kad Srbija udje u EU. Sve pohvale za ministra.

(četvrtak, 24. okt 2013, 11:11) - X i izbor! [neregistrovani]

Metamorfoza!

Pre izbora su obecana na stotine hiljada novih radnih mesta i stotine milijardi stranih investicija,a sad samo krediti i otpustanja!

(četvrtak, 24. okt 2013, 10:51) - anonymous [neregistrovani]

Stednja

Stede jer smanjuju plate nemedicinskom osoblju jer im uvode 2 ili 3 stepen , i ako su se zaposljavali sa 4 stepeno pre 20 i vise godina.Setili se da obican covek trpi i cuti , a oni pokazuju ustedu.Sto sebe ne degradiraju sa 7 stepena na 4 ,3 ili 2.

(četvrtak, 24. okt 2013, 10:49) - anonymous [neregistrovani]

Stednja

Stede jer smanjuju plate nemedicinskom osoblju na 2 ili 3 stepen , i ako su se zaposljavali sa 4 stepeno pre 20 i vise godina.Setili se da obican covek trpi i cuti , a oni pokazuju ustedu.Sto sebe ne degradiraju sa 7 stepena na 4 ,3 ili 2.Da li je to normalno,ponizenje na svakom koraku

(četvrtak, 24. okt 2013, 10:41) - Aлександар [neregistrovani]

Напоље него шта друго

Запослени који не поштују радне обавезе и који се својом стучношћу и резултатима нису доказали треба да буду удаљени са посла. Када би само проверили колико њих долази на време на посао и колико њих без одобрења напушта радно место око 50 % би добило отказ да има поштења, правде и одговорности. Обзиром да постоји добар део људи који су поштено платили своје запослење и напустили своја сеоска домаћинства очекујем да и такви примери изађу на видело.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">