Читај ми!

Ugovor za autoput ka Jadranu

U Beogradu potpisan ugovor o gradnji dela autoputa ka Jadranu, za koji je Azerbejdžan odobrio kredit Srbiji u iznosu od 308 miliona evra.

Za izgradnju dela autoputa ka Jadranu, od Ljiga do Preljine, Azerbejdžan je Srbiji odobrio kredit od 308 miliona evra. Zajam je odobren na 25 godina, sa počekom od tri godine i kamatom od 4 odsto godišnje. Ugovor su potpisali direktor "Koridora Srbije" Mihajlo Mišić i direktor azerbejdžanske kompanije "Azvirt" Kamil Alijev.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su ambasador Azerbejdžana Eldar Hasanov, predstavnici Vlade i, na poziv delegacije iz Bakua, doskorašnji predsednik Srbije Boris Tadić, koga gosti iz Azerbejdžana smatraju posebno zaslužnim za sklapanje tog posla.

"Današnji ugovor je najznačajniji pokazatelj odnosa dve zemlje, ali i sposobnost kompanije koja ima odnose širom Evrope. Povereni posao ćemo obaviti na vreme, ali ćemo angažovati i vašu radnu snagu, materijal i deo stručnjaka kako bi opravdali posao koji smo dogovorili sa preduzećem Koridori Srbije", izjavio je Kamil Alijev.

Doskorašnji predsednik Srbije Boris Tadić zahvalio je ambasadoru Azerbejdžana na pomoći.

"Vi ste bili taj čovek koji je omogućio da naše zemlje intenziviraju aktivnosti na bilateralnom planu, da intenziviraju rad u svim sferama, od energetike, građevinarstva, kulture, interreligijske saradnje, saradnje u multilateralnim institucijama, u međunarodnoj političkoj areni. Naravno, uz ministre koji su ovde prisutni i uz veliku i nesebičnu podršku predsednika Alijeva, uspeli smo da dođemo do ovih današnjih ostvarenja", rekao je Boris Tadić.

Ambasador Azerbejdžana Eldar Hasanov je rekao da je Boris Tadić prijatelj Azerbejdžana, inicijator i arhitekta ovog projekta.

"Dobijanje statusa kandidata, realizacija reformi, infrastrukturnih i drugih projekata rezultat su vizije srpskog rukovodstva za interes i blagostanje naroda", kazao je Hasanov.

Potpisivanju ugovora su prisustvovali ministri za energetiku i infrastrukturu Milutin Mrkonjić, rada i socijalne politike Rasim Ljajić, spoljnih poslova Vuk Jeremić i muftija srbijanski Muhamed Jusufspahić.

Parlament Azerbejdžana je na sednici u Bakuu odobrio zajam od 308 miliona evra na period od 25 godina za izgradnju autoputa E-763 u Srbiji.

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić je u februaru u Bakuu potpisao sa ministrom za ekonomski razvoj Šahinom Mustafajevim sporazum o zajmu Azerbejdžana za izgradnju deonice Koridora 11.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво