Читај ми!

U Segedin u kupovinu

Odlazak u Segedin u kupovinu posebno je aktuelan pred novogodišnje i božićne praznike. Prema procenama nekih hipermarketa u Segedinu, svaki peti kupac je iz Srbije.

U vreme krize, važan je svaki dinar. Nova, a stara, u svakom slučaju sve popularnija destinacija za kupovinu, u nadi da će se uštedeti, je Segedin. Prema procenama nekih hipermarketa u Segedinu, svaki peti kupac je iz Srbije. U vreme praznika taj broj se povećava.

Ispred najvećih marketa u Segedinu, ekipa RTS-a zatekla je Novosađane, Subotičane, Šapčane i Beograđane.

"Dolazim svaka tri meseca, isplati se sve osim garderobe. Čak sam i tehničku robu donosio, to je po jedna stvar uvek i vidi se da je za lične potrebe, ne za prodaju, pa carinici ne prave problem", kaže jedan od kupaca iz Srbije.

Drugi kažu da se kupuju mesni proizvodi i tehnika, a uštedi se do 50 procenata. Neki prehrambeni proizvodi znatno su jeftiniji nego u Srbiji. Mleko i čokolada su u Segedinu jeftiniji dvadesetak dinara, svinjsko meso od sto do sto pedeset dinara, a pileći batak sedamdeset dinara.

Na tehnici može da se uštedi i više. Primera radi televizor koji u Segedinu košta 350 evra, u Beogradu je i do 160 evra skuplji. Cene odeće i obuće uglavnom su slične.

Odlazak u Segedin isplati se ukoliko pazarite robu za više od 48.000 forinti, što je oko 160 evra. U tom slučaju na granici, ili kada sledeći put dođete u tu prodavnicu, vraća vam se četvrtina potrošene sume, tzv. AFA.

Putarina i gorivo od Beograda do Segedina i nazad košta oko 5.000 dinara. Međutim, ko se uputi u Mađarsku mora da vodi računa da u tu zemlju neće moći da uđe ukoliko nema originalna ksenonska svetla.

U poslednje vreme sve su češće autobuske ture. Povratna karta je oko 1.400 dinara.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво