Читај ми!

Uspeh srpskih studenata

Tim studenata Univerziteta u Beogradu osvojio drugo mesto na svetskom takmičenju "Formula student" u Velikoj Britaniji. Takmičenje se sastojalo od ocenjivanja idejnog projekta bolida formule, dizajna, organizacije, biznis plana i izveštaja potrebnih troškova.

Prvi srpski "Formula student" tim Univerziteta u Beogradu, Road Arrow, osvojio je drugo mesto na najprestžnijem studentskom svetskom takmičenju u Silverstonu, u Velikoj Britaniji. Tim iz Srbije je prvi put učestovavao na takmičenju, koje se sastojalo od ocenjivanja idejnog projekta bolida formule, dizajna, organizacije, biznis plana i izveštaja potrebnih troškova.

Tim mladih naučnika i inženjera broji jedanaest studenata Mladen Lisinac, Ranko Stojanović, Srđan Okanović, Miloš Radosavljević, Siniša Lesević, Petar Karličić, Ivan Ivanković, Milan Caran, Davorin Šćepović, Nenad Lazarević i Kristina Davidović.

"Ponosan sam na svoj tim i uspeh koji smo postigli. Nismo imali nikakvog iskustva vezano za ovakva svetska takmicenja, ali smo dali sve od sebe da se i ovde čuje dobar glas o Univerzitetu u Beogradu", rekao je lider tima Mladen Lisinac i dodao da nije bilo lako ali da je prvi srpski "Formula student" tim uspeo da bude drugačiji i po kvalitetu studenata i po načinu organizacije u odnosu na sve ostale.

Jedina dama u timu Kristina Davidović rekla da je ponovo pobedio srpski inat. "I kada smo imali najviše problema, kada smo posustajali, kada su nam falila i osnovna sredstva za rad, verovala sam u tim i da će nam svi problemi dati još više snage da dođemo do najvišeg cilja", ocenila je Davidovićeva.

Ranko Stojanović, koji je zadužen za menaddžment i marketing tima, zahvalio je Ministarstvu nauke i prosvete i Univerzitetu u Beogradu na pomoći koju su pružili timu Road Arrow.

"Bez ove dve institucije, sav naš trud ne bi vredeo, jer su oni omogućili da kvalitet i znanje našeg tima prerastu u realna dela", rekao je Stojanović.

Ceo tim se nada da je ovo početak razvoja ove vrste moto sporta u regionu i da će mnoge relevantne institucije pomoći da se srpski "Formula student" tim afirmiše.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво