Читај ми!

U Prijepolju proglašena vanredna situacija, otežano snabdevanje strujom u Zlatiborskom okrugu

Vlažan i težak sneg napravio je mnogo problema u Zapadnoj Srbiji. U Prijepolju proglašena vanredna situacija. Težak sneg oborio je stablo na automobil koji je bio parkiran ispred stambene zgrade u Požegi. Nema povređenih. Problema sa strujom ima u Užicu, Požegi i na Zlatiboru. U prekidu železnički saobraćaj između Užica i Prijepolja.

Tokom dana i noći palo je više od pola metra snega, a u nižim predelima do 40 centimetara u Zlatiborskom okrugu. Problema sa strujom ima u Prijepolju, Užicu, Požegi i na Zlatiboru.

Na sednici prijepoljskog Štaba za vanredne situacije, zbog snežnih padavina, proglašena je vanredna situacija na teritoriji cele opštine.

Predsednik Opštine Prijepolje Drago Popadić kaže da cela ta opština nema struju. 

"Snabdevanje električnom energijom je i dalje glavni problem u Prijepolju i dalje nema struje na celoj teritoriji opštine. Ekipe elektromreže Srbije su na terenu i otklanjaju kvar na glavnom dalekovodu, nakon toga ekipe prijepoljske distribucije će otklanjati kvarove na dalekovodima sa manjom jačinom", kaže Popadić.

"Problema je dosta, pokušavamo da svi putni pravci budu prohodni. Za sada su glavni čisti, dok se seoski puteve osposobljavaju", rekao je Popadić.

Zbog uvedene vanredne situacije data je preporuka svim osnovnim i srednjim školama da, dok se ne obezbedi snabdevanje električnom energijom đaci ne idu u školu.

"Zbog slabe pokrivenosti signalom, nemamo informacije o kvarovima iz udaljenih mesta, dok smo u gradu uspeli da na tri repetitora postavimo agregate kako bismo imali dometa", rekao je Popadić.

Navodi i da su svi putni pravci prvog prioriteta u toj opštini očišćeni.

"Molimo građane za strpljene i nadamo se da ćemo u što skorije vreme dobiti struju, to nam predstavlja najveći problem u ovom momentu", dodaje Popadić.

Predsednik Opštine Požega Đorđe Nikitović izjavio je da je jedna četvrtina te opštine bez napajanja električnom energijom, a problema ima i na visokonaponskoj i niskonaponskoj mreži.

U toku je sastanak Štaba za vanredne situacije u Užicu.

U prekidu je železnički saobraćaj između Užica i Prijepolja.

U Priboju tri škole ne rade. U Novoj Varoši se nadaju da će tokom dana doći do zavejanih zaselaka, a u pojedinim delovima te opštine visina snega je jedan metar.

Stablo palo na automobil u Požegi 

Drvo je palo na automobil koji je bio parkiran ispred stambene zgrade u Trećem rejonu u Požegi, javlja dopisnik RTS-a.

U automobilu koji je stablo uništilo nije se niko nalazio.

U Kraljevu prohodni svi putevi 

Sneg koji u višim predelima Kraljeva pada od juče nije napravio probleme u saobraćaju. Na kolovozima je oko desetak centimetara snega, ali su posuti solju i rizlom.

Svi putni pravci su prohodni i u Studenici i na Rudnu, potvrđeno je RTS u JKP "Putevi" Kraljevo i Novi Pazar koje je zaduženo za putni pravac Kraljevo–Goč. U nižim predelima kraljevačke opštine nema snega.

Tokom prepodneva u većem delu Srbije oblačno vreme, osim na jugu gde se očekuje kiša u nižim, a sneg u višim predelima. U drugom delu dana slab sneg u većem delu zemlje.

U Lučanima se čiste nekategorisani seoski putevi 

Sinoć je palo od 10 centimetara snega u nižim do 20 centimetara u višim predelima opštine Lučani. Svi opštinski putevi I i II reda su očišćeni, a trenutno se radi na čišćenju nekategorisanih putnih pravaca po selima.

Grejanje je uredno, kao i snabdevanje vodom.

Problema sa strujom ima u nekoliko sela, a kako su najavili iz lokalne samouprave to će biti otklonjeno do 12 časova.

Na području ivanjičke opštine svi putni pravci su prohodni. 

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво